Hacker Virus
Hack

Aave zet tijdelijk kredietmarkten als verdediging tegen potentiële verdere aanvallen

Aave heeft tijdelijk zijn kredietmarkten bevroren, nadat de leden van het bestuur een stemming hadden aangenomen. De stemming had als doel om de activa die als volatiel en met een lage liquiditeit worden beschouwd tijdelijk te bevriezen.

Diverse munten opgeschort en bevroren

Naar verluidt gaat het om de volgende activa: 0x (ZRX), 1inch (1INCH), Ampleforth (AMPL), Basic Attention Token (BAT), Curve Finance (CRV), Decentraland, DeFi Pulse Index (DPI), Enjin (ENJ), Maker, RENFIL, Yearn Finance (YFI), en xSUSHI.

Ook zijn er een aantal stablecoins opgeschort. Het gaat dan om de volgende stablecoins: GUSD, LUSD, USDP, RAI en sUSD. Doordat al deze activa momenteel bevroren is, kunnen gebruikers geen leningen aangaan of deze activa op het protocol storten.

Eerste aanval gelukkig niet succesvol

Met ze zet wil Aave het risico voor Aave versie 2 verminderen en de uiteindelijke migratie naar versie 3 hiermee te bevorderen. Het voorstel wees ook op de huidige lagere risicotolerantie van communityleden. De auteurs van het voorstel benadrukten ook dat de volgende stap afhangt van de liquiditeit en het gebruiksniveau. De volgende stap is het volledig schrappen of opnieuw noteren van de markten.

Het voorstel komt nu na een mislukte aanval waar potentieel $60 miljoen kon worden gestolen op CRV met USDC als onderpand. Door een verkeerde berekening van de liquiditeitsniveaus van het gedecentraliseerde protocol kon de aanval echter niet met succes worden voltooid. Om een potentieel nieuwe aanval die wel succesvol gaat zijn te vermijden, wordt nu hard gewerkt aan een oplossing hiervoor.

Hack nieuws

Mysterieuze malware steelt Bitcoin van Call of Duty spelers
YouTuber Logan Paul beweert dat CryptoZoo ‘geen oplichterij is’
Veiligheidsincident treft Call of Duty-gamers: miljoenen accounts aangetast door crypto-malware
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?