Blockchain,, Trending

ABN AMRO lanceert blockchain platform voor handelsvoorraden

De ABN AMRO bank heeft een nieuw blockchain platform gelanceerd genaamd Forcefield. Het platform moet extra veiligheid leveren bij diverse afhandelingsprocessen.


Forcefield

Het platform is een Internet of Things (IoT)-oplossing die het mogelijk maakt om fysieke handelsvoorraden bij te houden. Dit gebeurt door gebruik te maken van sensoren en near-field communicatiechips.
Het product is afgelopen jaar ontwikkeld en is, na een aantal succesvolle tests, een volledig op zichzelf staand product. Het product is vervolgens een onafhankelijk bedrijf geworden en staat, dit gezegd te hebben, volledig los van de ABN AMRO.


Veiligere afhandelingsprocessen

Volgens de bank kan het nieuwe platform leiden tot zowel veiligere fysieke afhandelingsprocessen als een verlaging van de kosten in het beheer van de onderpanden die worden gebruikt bij het verstrekken van leningen.

Volgens de bank zullen de betrokken partijen profiteren van effectievere controles, grotere efficiëntie, transparantie en traceerbaarheid omtrent de toeleveringsketen voor grondstoffenhandel.


Ondersteund door grote namen

Het nieuwe platform wordt al ondersteund door grote partijen. Zo hebben, naast de ABN AMRO, ook Accenture, Anglo American, ING Bank, Mercuria, OCBC Bank en meer partijen een overeenstemming ondertekend om Forcefield te lanceren.

Eerder liet de ABN AMRO zijn plannen voor een eigen Bitcoin (BTC)-wallet helaas varen. Dit omdat de bank destijds concludeerde dat cryptocurrencies op dit moment een te risicovolle belegging zijn. De bank kan om deze reden hun klanten dan ook niet aansporen om hier in te gaan beleggen. Met dit platform laat de bank echter weten dat zij nog steeds geïnteresseerd zijn in de cryptocurrency en blockchain.