Persbericht, Solana

Accumulate Protocol – De brug naar de digitale economie

DeFi is een opkomende markt waarvan de snelle groei een bewijs is van de algemene acceptatie van blockchain-technologie door financiële instellingen. Het is dan ook niet gek dat steeds meer blockchain netwerken zich begeven in de DeFi ruimte.

De meeste protocollen zijn echter gericht op het voortbouwen op bestaande blockchains in plaats van op het beheren van interacties met instellingen. Echter, zodra een blockchain interageert met regelgevers en banken is het gedwongen afhankelijk te zijn van validators die die gegevens in de blockchain invoeren.

Dit is waar Accumulate in het spel komt. Accumulate creëert een heel nieuw raamwerk dat individuen en financiële instellingen in staat stelt het auteurschap te valideren, een consensus tussen meerdere partijen op de blockchain op te bouwen en een controlespoor te biede om zo de brug naar de digitale economie te worden.


Over het Accumulate Protocol

Het Accumulate Protocol is een op identiteit gebaseerde, gedelegeerde Proof-of-Stake-blockchain die is ontworpen om de digitale economie aan te drijven door middel van interoperabiliteit met Layer 1-blockchains, integratie met enterprise tech-stacks en interfacing met het World Wide Web.

Accumulate omzeilt het trilemma van beveiliging, schaalbaarheid én decentralisatie door zijn blockchain volledig rond ‘Accumulate Digital Identifiers’ (ofwel ADI’s) te bouwen en door aan iedere laag een validatie toe te voegen.

Identiteiten worden niet gedefinieerd door tokens, maar door hiërarchieën van sleutels, die complexere operaties ondersteunen dan mogelijk is met de eenvoudige en beperkte slimme contractgebaseerde raamwerken van andere blockchains. Het gebruik van digitale identiteiten als de kern van blockchain biedt tevens ook meer flexibiliteit bij sleutelbeheer. Ook maakt dit het mogelijk om onafhankelijke ketens te creëren die parallel worden verwerkt en gevalideerd via het netwerk van Accumulate.

Door dit te met innovatieve functies te combineren als ‘Scratch Space’ voor consensusvorming en ‘Anchoring’ voor extra veiligheid, wordt Accumulate een snelle, veilige en lineair schaalbare blockchain die speciaal is gebouwd voor het aandrijven van gedecentraliseerde financiële toepassingen. Hiermee onderscheidt het Accumulate Protocol zich van diverse andere crypto-projecten als Ethereum, Solana en Cardano. Onderstaande afbeelding laat het verschil zien tussen het Accumulate-netwerk en die van diverse altcoins.

Het Accumulate Network is te herkennen aan een zestal belangrijke features. Dit zijn namelijk:

  • Lage transactiekosten – De transactiekosten liggen gemiddeld slechts rond de $0.025 per transactie.
  • Hoge schaalbaarheid – Accumulate verwerkt 70.000 transacties per seconde.
  • Snelle afwikkeling – De transactie wordt binnen 1 seconde afgewikkeld.
  • Crosschain interoperabiliteit  – Anchor proof met andere layer-1 protocollen zorgt voor real world interoperabiliteit.
  • On & Off Chain integratie – Accumulate biedt een gelaagd smart contract model dat DApps ondersteunt.
  • Op identiteit gebasseerde transacties – Gebruiksvriendelijke adressen maken transacties eenvoudiger.

Conclusie

Het Accumulate Protocol is een platform met meerdere chains dat de distributie en validatie van de inhoud ervan over een onbeperkt aantal samenwerkende servers mogelijk maakt. De architectuur, gebaseerd op identiteit en subchains maakt de efficiënte en schaalbare implementatie mogelijk van integraties die financiële services, Exchange-gateways, Oracles, DeFi-services, IOT-beveiliging en meer bieden. Chains zijn onafhankelijk verifieerbaar, waardoor applicaties nauwkeurig kunnen afstemmen welke onderdelen van het Accumulate Protocol ze nodig hebben. Betalingen worden ondersteund door krachtige token-gateways, onbeperkte transactietarieven en lage transactiekosten. Betalen in tokenized real-world valuta’s en een reeks cryptocurrencies wordt ook ondersteund op het netwerk.

Geavanceerd privésleutelbeheer in Accumulate zorgt voor een hoge beveiliging rond tokens en de mogelijkheid om die beveiliging in de loop van de tijd te beheren. Krachtige transacties met meerdere handtekeningen voor tokens en gegevens bieden de mogelijkheid om beheerde protocollen te creëren waarmee de deelnemers in de loop van de tijd kunnen worden in- en uitgeschakeld zonder de validatie processen en -procedures te verstoren.

Het belangrijkste is dat Accumulate is gebouwd om in de loop van de tijd te evolueren om de beste mechanismen in zijn klasse te integreren voor het distribueren van transacties, validatie bewijzen, informatie tussen applicaties en gebruikers.

Bekijk de website: https://accumulatenetwork.io/