Ripple, xrp
Ripple

Activiteit op Ripple Netwerk Verzevenvoudigd – Is een Mega XRP Stijging Aanstaande?

De prijs van Ripple (XRP) heeft het de afgelopen weken wat zwaar gehad, maar uit on-chain data van Santiment valt op dat het gebruik juist flink is toegenomen. De afgelopen weken is de dagelijkse activiteit op het netwerk verzevenvoudigd. De groei is opvallend en wordt over het algemeen door analisten gezien als een positieve ontwikkeling voor de XRP koers.

De dagelijkse activiteit op een netwerk is een belangrijke metriek om de gezondheid en groei van een blockchain project te volgen en te analyseren. Veel dagelijks gebruik betekent over het algemeen dat gebruikers nut ervaren uit het netwerk.

Een groei in gebruik laat zien dat adoptie toeneemt, iets wat heel belangrijk is in de crypto industrie in verband met de flinke concurrentie in de markt. Cryptocurrencies concurreren niet alleen met conventionele fiat valuta maar vooral ook met elkaar. Omdat er continu nieuwe crypto projecten worden opgericht en concurrenten hard ontwikkelen is de groei van een netwerk een belangrijke indicatie dat het de concurrentie voor blijft.

Dagelijkse activiteit XRP schiet omhoog

Zoals is te zien uit de on-chain data in Figuur 1, zien we dat in de laatste weken van juni er een plotse toename te zien is. Los van de pieken in maart en eind mei is het dagelijkse gebruik op het XRP netwerk al een tijdje afgevlakt tot ongeveer 18.000 dagelijkse actieve wallets.

Eind juni is deze plots gesprongen tot ruim 140.000 actieve adressen per dag, ruim een verzevenvoudiging. De toename is uiterst opvallend met name omdat in het verleden de pieken vaak van korte duur lijken te zijn, zoals het geval was in maart en in mei. Daarmee lijkt de huidige toename in activiteit een stuk sterker.

Een mogelijke verklaring voor de toename is de recente uitbreiding van Ripple, het bedrijf achter het XRP netwerk, in Singapore. Het Amerikaanse blockchain bedrijf gaat zijn betalingsdiensten in het Aziatische land verder uitbreiden wat mogelijk tot groei leidt van het XRP netwerk.

 XRP prijs (groen) en dagelijkse activiteit (oranje) op het netwerk
Figuur 1: XRP prijs (groen) en dagelijkse activiteit (oranje) op het netwerk (bron; Santiment)

Toename activiteit historische indicatie voor prijs opmars

De stijging in dagelijkse activiteit wordt gezien als een positieve ontwikkeling voor de XRP koers. Meer activiteit resulteert meestal in een toename in vraag naar de munt. Daarnaast zien we ook dat historisch gezien pieken in activiteit een goede indicatie zijn geweest voor een prijs opmars van de munt. De piek in maart en in mei, zoals aangegeven in de figuur, zorgen beide voor een prijs opmars in de weken erna.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Litecoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?