Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

AdEx gaat Chainlink integreren

Het advertentie platfrom AdEx is bezig met het integreren van chainlink’s oracle-netwerk om de services die beschikbaar zijn via de AdEx-staking-portal verder te verbeteren. Chainlink is een Oracle-oplossing die AdEx-gebruikers sterke veiligheids- en betrouwbaarheidsgaranties kan bieden bij het bepalen van de uptime van validators en het aantonen van eigendom van uitgeversdomeinen.


Wat is AdEx?

AdEx is een transparant advertentie platform dat draait op het AdEx-protocol. Dit protocol is gemaakt als een open-source, transparant en fraudebestendig alternatief voor traditionele advertentienetwerken. Door real-time tracking en rapportage te introduceren die direct toegankelijk is voor elke adverteerder en uitgever, en door de meeste tussenpersonen te elimineren, zorgt AdEx ervoor dat adverteerders niet hoeven te betalen voor verkeerde gegevens of nepverkeer.

Het AdEx-protocol vergemakkelijkt het verhandelen van advertentieruimte en tijd, evenals de daaropvolgende verificatie en het bewijs dat deze daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Het platform omvat in wezen alle interacties tussen uitgevers, adverteerders en eindgebruikers. Het protocol combineert traditionele peer-to-peer-technologie, cryptografie en blockchain. Benieuwd naar AdEx? Bekijk het platform hier.


Wat is Chainlink?

Chainlink (LINK) is een gedecentraliseerd oracle-netwerk dat tot doel heeft smart contracts te verbinden met gegevens uit de echte wereld. Chainlink is ontwikkeld door Sergey Nazarov, samen met Steve Ellis. Chainlink hield een ICO in september 2017 en haalde $32 miljoen op, met een totaal aanbod van 1 miljard LINK-tokens.

LINK, is de cryptomunt van Chainlink en wordt gebruikt om node-operators te betalen. LINK is een ERC20-token, met de aanvullende ERC223 ’transfer and call’-functionaliteit, waardoor tokens kunnen worden ontvangen en verwerkt door contracten binnen een enkele transactie.


Hoe Oracles AdEx kunnen verbeteren

AdEx is dus een advertentienetwerk zonder tussenpersonen, wat zorgt voor minder fraude en zonder cookies of tracking. Het is gebouwd op betalingskanalen die op de Ethereum-blockchain draaien, en vanaf medio 2020 is AdEx het grootste betalingskanaalnetwerk wat betreft het totale aantal verwerkte transacties.

Hoewel AdEx sterk afhankelijk is van gegevens uit de echte wereld, zoals domeineigendom, website-inhoud en categorisering, enzovoort, gebeurt het meeste zware werk off-chain dankzij het betalingskanaalsysteem OUTPACE.

Er is echter een deel van het AdEx-ecosysteem dat afhankelijk is van de volledige beschikbaarheid van externe gegevens in de keten: de uitzetmodule. Daar wordt de native ADX-token voor ingezet om ervoor te zorgen dat het advertentieplatform soepel. Een belangrijk onderdeel van deze uitzetmodule is het wegnemen van een deel van de ingezette tokens om het optreden van dergelijke gebeurtenissen te bestraffen. Omdat deze orakels de ruggengraat vormen van AdEx’s stimuleringsmodel, zal het bedrijf Chainlink’s oracle-netwerk gebruiken om de voorwaarden voor verbeterde beveiliging en decentralisatie te verifiëren.

Chainlink heeft een grote verzameling secure node-operators die worden beheerd door vooraanstaande DevOps-teams, en biedt een gedecentraliseerde architectuur, zodat gebruikers een hoge beschikbaarheid en manipulatiebestendige handhaving van staking-voorwaarden krijgen. Bovendien stelt de flexibiliteit van hun infrastructuur AdEx in staat om gegevens uit elke off-chain bron te halen voor on-chain verificatie.

“Chainlink was de voor de hand liggende keuze, aangezien het heeft bewezen bijna een miljard dollar aan waarde veilig te stellen”, vertelde Ivo Georgiev, CEO van AdEx Network.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten