crypto stijgt
Beurs

AEX koers begint handelsdag met nieuwe all-time high

De AEX koers blijft maar stijgen en staat opnieuw op een all-time high. Waar de meeste analisten riepen om koersdalingen voor de Amsterdamse beursindex na het bereiken van de koersrecords, trekt de AEX zich daar niets van aan. Op het moment van schrijven klokt de AEX binnen op 909,91 punten.

Uurgrafiek AEX. Bron: Tradingview

Waarom presteert de AEX zo goed?

In tegenstelling tot de Verenigde Staten lijkt de inflatie in de Eurozone een stuk minder problematisch op dit moment. Om die reden speculeert men momenteel hevig over de eerste renteverlaging van de Europese Centrale Bank (ECB), die mogelijk volgende week al zou kunnen plaatsvinden.

Pablo Hernández de Cos, een belangrijk lid van de ECB, gaf eerder deze week een voorzichtige bevestiging van die eerste renteverlaging in juni. Al wilde Robert Holzmann niet meteen te hard van stapel lopen.

Hij gaf aan dat er geen reden is om de rentes te snel te verlagen de komende periode. Dat de ECB binnenkort de rentes gaat verlagen lijkt echter wel duidelijk, terwijl de Amerikaanse centrale bank nog voorzichtig moet zijn.

Daar is de inflatie flink opgelopen in het eerste kwartaal van 2024, waardoor de ECB waarschijnlijk de eerste van de twee is die met renteverlagingen komt. Mogelijk is dat de reden voor de goede prestaties van de AEX koers en de algehele Europese markt.

Naast de AEX is ook goud in trek

Naast de AEX koers doet vandaag ook goud het weer fantastisch. Na een korte pauze lijkt het blinkende edelmetaal zijn bullrun weer te hervatten en kunnen de goldbugs weer voorzichtig naar de all-time highs kijken.

Na een korte periode van dalingen sinds de all-time high van ruim 2.400 dollar, staat de goudkoers inmiddels weer op 2.376 dollar. Daarmee lijkt de markt nog steeds meer dan geïnteresseerd in “veilige havens” wat de categorie is waar goud voor veel investeerders in valt.

Wat denk jij? Gaat goud binnenkort weer een nieuwe all-time high op de borden zetten? En wat betekent dat voor de Bitcoin koers?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

AEX koers duikt omlaag – wat is er aan de hand?
AI tokens onderuit terwijl NVIDIA met 7% stijgt
AEX koers blijft vlak in aanloop naar beslissende inflatiedata
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017