aex
Aex, Beurs

AEX koers flirt met all-time high – inflatie VS cruciaal

De AEX koers flirt momenteel met zijn all-time high van gisteren. De grootste beursindex van Nederland komt op het moment van schrijven binnen op 926,22 punten in aanloop naar de cruciale inflatiedata uit de Verenigde Staten, die voor 14.30u op de planning staat.

Cruciale uren voor de AEX

Als de inflatie in de Verenigde Staten lager uitvalt dan verwacht is het goed mogelijk dat de AEX vandaag doorstoot. Dat zou immers betekenen dat de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) wat sneller met zijn renteverlagingen kan beginnen.

Het verlagen van de rente zorgt een daling van de “prijs van kapitaal” en dat maakt het lenen van geld makkelijker. Daardoor komt er meer geld in omloop in de wereld en dat komt uiteindelijk ook terecht bij assets als de AEX.

Vandaar dat de komende uren weleens cruciaal kunnen zijn voor de AEX koers. Vanavond om 20.30u volgt ook nog de persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell na het rentebesluit van zijn centrale bank om 20.00u Nederlandse tijd.

Hierin gaat hij ongetwijfeld reageren op de inflatiedata en uitspraken doen over het rentebeleid dat we de komende maanden van zijn centrale bank kunnen verwachten.

Wat zijn de verwachtingen?

De verwachting voor vandaag is dat de consumentenprijsindex (CPI) binnenkomt op 3,4% en daarmee onveranderd blijft ten opzichte van afgelopen maand. Voor de kerninflatie wordt een kleine daling van 0,1% verwacht van 3,6 naar 3,5% voor de maand mei.

Mocht de inflatie lager uitvallen, dan gaan we vliegen en zullen Bitcoin, de AEX en ook de Amerikaanse beursindices waarschijnlijk flink stijgen. Valt de inflatie onverwachts hoger uit? Dan zal waarschijnlijk het tegenovergestelde plaatsvinden.

Voor het voortzetten van de bullmarkt kan vandaag dus weleens cruciaal zijn.

Wat denken jullie? Gaan de AEX en Bitcoin vandaag een boost krijgen door de inflatiecijfers en de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank of moeten we pas op de plaats maken?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen