Bitcoin prijs
Aex, Beurs

AEX koers licht onderuit, terwijl Bitcoin de show steelt

De AEX koers is vandaag met een lichte daling van 0,49% begonnen en staat daarmee op 910,50 punten. Daarmee verdwijnt de all-time high van 914,70 punten van enkele handelsdagen geleden langzaam uit het zicht.

Bitcoin steelt op dit moment de show op de financiële markt, nadat de koers afgelopen nacht boven de 70.000 dollar uit explodeerde.

Is de AEX het kwijt?

Gedurende de afgelopen weken werd duidelijk dat de economie van de Eurozone langzaam aan een periode van herstel is begonnen. Dat zorgt in combinatie met de eerste renteverlaging van de Europese Centrale Bank (ECB) – die voor juni wordt verwacht – voor een hoop optimisme op de Europese beurzen.

Daar profiteerde de AEX van, maar nu lijkt het momentum langzaam af te zwakken. Hoe kan dat? Dat kan te maken hebben met het feit dat het positieve nieuws van de afgelopen periode inmiddels in de koersen verwerkt is.

Dat zou betekenen dat er meer positief nieuws nodig is om de AEX koers van een nieuwe impuls te voorzien. Ook zou komende woensdag weleens voor een verse impuls kunnen zorgen.

Dan is het namelijk de beurt aan NVIDIA om zijn kwartaalcijfers te presenteren. Dat is een aandeel waar de beurzen zich wereldwijd aan weten op te trekken. Voor veel investeerders staat het aandeel van NVIDIA voor deze bullmarkt.

Alle ogen op NVIDIA?

Vanaf het begin van het jaar gemeten staat het aandeel van NVIDIA op een plus van 96,77% en de stijgingen lijken geen einde te kennen. Komende woensdag moet het bedrijf weer kwartaalcijfers presenteren en de verwachtingen zijn wederom hooggespannen.

Er komt natuurlijk een moment waarop het bedrijf niet meer aan de verwachtingen kan voldoen. Zo staat er nu al een P/E ratio van 79,43 op de borden voor NVIDIA. Dat betekent in feite dat er 80 jaar van de huidige winsten nodig zijn om de aandelenkoers terug te betalen.

Het idee is natuurlijk dat de winsten van NVIDIA gigantisch blijven stijgen de komende periode, vanwege de opkomst van kunstmatige intelligentie. Er zit dus een hoop toekomstig en potentieel succes in de aandelenkoers van NVIDIA.

Het zou best kunnen dat er ergens een concurrent naar voren komt die het NVIDIA lastig kan maken, bijvoorbeeld in China, waar ze momenteel stevig investeren in deze industrie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

AEX koers in het groen, Bitcoin in de problemen
AEX koers corrigeert op rode dag voor financiële markt
AEX koers klimt richting all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?