AEX
Nieuws

AEX koers opent met stijging en volgt Wall Street

De Amsterdamse AEX is de tweede handelsdag van de week sterk begonnen met een stijging van 0,66 procent. Daarmee volgt de grootste beursindex van Nederland de Amerikaanse S&P 500 en Nasdaq, die gisteren stijgingen van 1 en 2 procent wisten te pakken.

Bitcoin steelt op dit moment weer de show met een koersstijging van 1,77 procent over de afgelopen 24 uur.

AEX koers in de plus

Met de stijging van vandaag komt de Amsterdamse AEX heel dicht in de buurt van zijn all-time high. Die werd op 12 april bereikt en staat momenteel op 897,12 punten. Als het positieve momentum op deze manier doorzet, dan kan het deze week nog een nieuw koersrecord neerzetten.

Vandaag kunnen de cijfers van het grondstoffenhuis AMG nog voor volatiliteit zorgen in de AEX koers. De verwachtingen voor de cijfers van de grondstoffenproducent zijn niet best. Analisten van ING verwachten een daling van 60% voor de EBITDA van het bedrijf.

Meestal zijn die verwachtingen al in de koers van een aandeel verwerkt, waardoor dat niet per definitie tot een gigantische daling hoeft te leiden.

Alleen als de daadwerkelijke cijfers onder of boven de verwachtingen uitkomen kan er volatiliteit plaatsvinden. Wat dat betreft is dit er eentje om in de gaten te houden als je investeert in de Amsterdamse AEX.

Disney presenteert kwartaalcijfers

Voor het openen van de beurzen in Amerika is het de beurt aan het grote Disney om zijn kwartaalcijfers te presteren. In oktober begon het aandeel van Disney aan een bijzondere opleving, die het koersniveau met 50 procent optilde.

Analisten verwachten van Disney een kleine omzetstijging ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De meeste aandacht zal uitgaan naar de ontwikkelingen omtrent Disney+, de streamingdienst van het bedrijf die concurreert met het grote Netflix.

Het vorige kwartaal moest Disney abonnees inleveren, wat mogelijk het gevolg is van de hoge inflatie in de Verenigde Staten. Consumenten moeten keuzes maken en het afmelden bij een streamingdienst is dan natuurlijk een makkelijke manier om geld te besparen.

We gaan hoe dan ook weer een interessante handelsdag tegemoet, want het positieve momentum van de afgelopen dagen lijkt een vervolg te krijgen.

Beurs nieuws

GameStop koers zakt 26% na plan om 45 miljoen aandelen te verkopen
AEX koers opnieuw in het rood – weerstand voor de bulls
Reddit-aandeel stijgt met 12 procent na deal met OpenAI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten