aex groen
Aex, Beurs

AEX koers schiet naar nieuwe all-time high

De AEX koers is vandaag naar een kersverse all-time high gestegen. Op het moment van schrijven staat er een koers van 923,27 punten op de borden. Het is tot nu toe een fantastisch jaar voor de Amsterdamse beurs.

In 2024 steeg de grootste index van Nederland al met 16,77%.

Bijzondere dag voor de AEX

Het gaat de Amsterdamse beursindex voor de wind in 2024. Niet alleen staat er vandaag weer een nieuwe all-time high op het programma. Ook de Europese Centrale Bank (ECB) voert vandaag hoogstwaarschijnlijk de eerste renteverlaging door, sinds zij in 2022 het gevecht tegen de inflatie begonnen.

De economie van de Eurozone lijkt voorzichtig te herstellen, de beurskoersen stijgen, Bitcoin kruipt omhoog en de ECB begint met het verlagen van de rente.

Daarnaast staan vandaag ook nog de verkiezingen voor het Europees parlement op het programma. Het belooft dan ook een drukke dag te worden op de markten.

Op dit moment lijkt er even vuiltje aan de lucht voor de financiële markten. In Amerika is het ook feest voor NVIDIA, dat gisteren officieel een market cap van $3 biljoen bereikte.

ASML trekt de AEX omhoog

Het Nederlandse ASML, een belangrijke speler in de chipmarkt, liet gisteren een spectaculaire koersstijging zien. Die stijging was het gevolg van goed nieuws over de orderontwikkeling van het bedrijf.

Na de sluiting van de beurs in Nederland vierde het aandeel zijn feestje door in de Verenigde Staten. Op Wall Street wist het aandeel na de sluiting in Nederland namelijk met nog eens 1,5% te stijgen.

Over de afgelopen vijf handelsdagen staat ASML met bijna 9% in de plus, terwijl de AEX het met een stijging van bijna 2% moet doen.

Het zijn dus ook in Nederland de tech-bedrijven die de kar trekken op dit moment. Met name bedrijven die actief zijn op de chipmarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

AEX koers kan ondanks lage inflatie VS niet verder uitbreken
Tesla-investeerders klagen Elon Musk aan
AEX koers ‘crasht’ dankzij Amerikaanse inflatie
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken