aex groen
Aex, Beurs

AEX koers schiet omhoog, maar bereikt (nog) geen all-time high

De AEX koers schoot vanochtend omhoog naar 933 punten, maar wist daarmee net geen nieuwe all-time high te bereiken. Op het moment van schrijven handelt de koers alweer iets lager met een score van 930 punten, maar het bullish momentum lijkt voorzichtig weer terug te keren in de markt.

AEX rente achter Nvidia aan

Na een paar mindere dagen, zagen de wereldwijde beursindices gisteren eindelijk weer groene cijfers. Het grote Nvidia was uiteraard de leider op de Amerikaanse beurs en trok daarmee de rest ook achter zich aan. Zelfs de AEX lijkt daar nu van te profiteren.

Op 25 juni hing de AEX koers nog rond de 920 punten, maar inmiddels is de Amsterdamse beurs dus 10 punten opgeklommen naar het huidige niveau van 930 punten.

Daarmee komen we in de buurt van de all-time high van 12 juni, die op ongeveer 934 punten ligt voor de AEX. Nu is het de vraag of we te maken krijgen met een zogenaamde dubbele top.

Het kan best zijn dat we nu een voorzichtige opleving zien, om vervolgens weer aan een duikvlucht te beginnen. De komende dagen moeten daar meer duidelijkheid over geven.

Cruciale vrijdag voor de AEX

Komende vrijdag kan weleens cruciaal worden voor de AEX. Dan krijgen we vanuit de Verenigde Staten namelijk een nieuwe PCE Price Index door. Dat is de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank.

Valt die lager uit dan verwacht? Dan krijgt de bullmarkt mogelijk een vervolg. Valt de inflatie tegen en is deze nog altijd vrij hoog? Dan kan dat de bullmarkt weleens op pauze zetten.

Wat opvalt op de beurs, is dat er momenteel ook veel andere grote namen zijn die goed presteren. Over de afgelopen handelsdagen gemeten doen Google en Tesla het goed met stijgingen van 5,20% en 4,01% terwijl Nvidia over diezelfde tijdsperiode 5,07% verloor.

Kan het zijn dat andere namen nu wat meer aandacht krijgen? dat investeerders er wellicht voor kiezen om wat van hun opgeblazen Nvidia-positie te verkopen ten faveure van andere grote namen?

Dat zou zomaar kunnen.

Beurs nieuws

AEX koers lichtgroen na enorme koersval
AEX koers duikt omlaag – All-time high voor goud
AEX koers corrigeert, terwijl Bitcoin koers blijft stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren