XRP, RIpple
Ripple

Afname interesse in Ripple: het perfecte moment om XRP te kopen?

De belangstelling voor XRP is flink verminderd sinds zijn piek op 13 juli, volgens gegevens van Google Trends. Globaal gezien daalde de interesse tot een score van ‘7’, terwijl het in de VS nog scherper daalde tot een score van ‘5’ op 6 september.

De interesse in de XRP-token kende een korte opleving nadat de rechtbank Ripple in het gelijk stelde, bevestigend dat XRP tokens geen securities waren. Desalniettemin ervoeren veel investeerders dat de overwinning minder substantieel en significant was dan aanvankelijk verwacht, vooral in het licht van de aankondiging dat de SEC in beroep zal gaan tegen deze beslissing. Deze ontwikkeling heeft de zorgen onder investeerders weer aangewakkerd, wat heeft geresulteerd in een daling van de belangstelling en een afname van de XRP-prijs.

Na de uitspraak steeg de waarde van XRP tijdelijk tot boven de $0,80. Sinds dat hoogtepunt is de prijs echter weer teruggelopen naar $0,505287, aldus de laatste gegevens van CoinGecko.

Een koopmogelijkheid?

De afname in zoekinteresse hoeft niet per se een waarschuwingssignaal te zijn voor investeerders. Er zijn analisten die menen dat een verminderde zoekinteresse erop zou kunnen duiden dat de prijs van het digitale activum is gedaald vanwege het wegblijven van ‘overdreven enthousiasme’.

Er is een bekend gezegde dat luidt: “Koop wanneer het saai is, verkoop wanneer het dat niet is.” Een sentiment dat door diverse marktvolgers op sociale media wordt geuit.

Duidelijkheid op het gebied van de regelgeving

Ondanks de prijsdaling en de publieke belangstelling geniet XRP nu een duidelijk voordeel: duidelijkheid over de regelgeving in de VS.

Naast Bitcoin is XRP nu het enige digitale bezit met duidelijkheid over de regelgeving in de Verenigde Staten”, zei Ripple CTO David Schwartz tijdens The Future Outlook op de Apex Developer Summit.

Deze duidelijkheid op het gebied van regelgeving zou een stabieler klimaat voor langetermijnbeleggers kunnen bieden. Bovendien zou het een belangrijke factor kunnen zijn in toekomstige prijsacties.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’