nvidia
Altcoin, Beurs

AI tokens onderuit terwijl NVIDIA met 7% stijgt

AI tokens zijn de afgelopen 24 uur gedaald, terwijl de NVIDIA koers met 7% is gestegen op 28 mei. Volgens Matthew Hyland gaan die dalingen echter niet voor altijd duren. “NVIDIA schiet omhoog en AI tokens zijn stil, maar verwacht niet dat dit zo blijft”, aldus Hyland.

De ongelooflijke run van NVIDIA

NVIDIA produceert computerchips die AI-bedrijven in toenemende mate nodig hebben om hun modellen te draaien. Crypto-investeerders zien het aandeel als ene indicator voor AI tokens, waarbij NVIDIA geldt als een sentiment-meter voor AI.

Over de afgelopen vijf handelsdagen is NVIDIA met 22% gestegen naar een recordhoogte van $1.140. Vanaf het begin van het jaar gemeten staat het aandeel zelfs op een plus van bijna 137% volgens Google Finance.

Dat gebeurde niet zomaar. De omzetten van NVIDIA zijn in het eerste kwartaal van 2024 namelijk met 18% gestegen ten opzichte van Q4 2023 en met 262% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2023.

Daarmee werden de verwachtingen van de analisten met ongeveer 5,6% overstegen. NVIDIA blijft dus verbazen en het aandeel blijft daardoor stijgen.

AI tokens blijven achter op NVIDIA

Ondertussen slagen de AI tokens er juist niet in om de prijsontwikkeling van NVIDIA te volgen. Render (RNDR), Fetch.ai (FET) en SingularityNET (AGIX) daalden met 8,14%, 11,39% en 11,19% over de afgelopen zeven dagen.

Ondanks dat AI tokens de trend van NVIDIA op dit moment nog niet volgen, denken sommige analisten dat daar verandering in komt. Helaas niet op de manier die crypto-investeerders zouden willen zien.

“Het moment dat NVIDIA begint te verkopen gaan alle andere grote tech-bedrijven een paar dagen mee. Wat het sentiment dan ook is in crypto, veel tokens zullen meegetrokken worden. Wees voorbereid”, aldus Triplexx.

Het bijzondere aan NVIDIA is dat het bedrijf het enige aandeel ter wereld is dat de afgelopen 10 jaar beter presteerde dan Bitcoin. Een investering van $10.000 in NVIDIA in 1999 zou op dit moment $25,3 miljoen waard zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Terraform Labs stopt activiteiten na schikking van $4,47 miljard met SEC
Licht Andrew Tate zijn volgers op met memecoins?
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken