man gevangenis
Hack

AirBit Club Medeoprichter Krijgt 12 Jaar Cel voor $100M Crypto Piramidespel

Pablo Rodriguez, medeoprichter van AirBit Club, is veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf wegens zijn rol in een cryptocurrency piramidespel. Hij gebruikte valse beloften om beleggers te lokken en hanteerde een complex witwasprogramma. Hierdoor wist Rodriguez meer dan 100 miljoen dollar te vergaren. Gezien het vergaarde bedrag, kunnen we stellen dat we hier niet met een kleine speler te maken hebben.

Gevangenisstraf en aanzienlijke boete

De medeoprichter van AirBit Club, een cryptocurrency piramidespel dat investeerders heeft opgelicht voor meer dan $100 miljoen, is veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. Zeven maanden geleden heeft de medeoprichter van AirBit Club, Pablo Rodriguez, schuldig gepleit aan beschuldigingen van samenzwering met kabelfraude in een Amerikaanse rechtbank in maart.

Op 26 september heeft Damian Williams, de aanklager van de Verenigde Staten voor het zuidelijke district van New York, verklaard dat Rodriguez zich richtte op onervaren beleggers door valse beloften te doen over de investering van hun geld in legitieme cryptocurrency-handel en mijnbouwactiviteiten. In plaats van daadwerkelijk te investeren voor de beleggers, heeft Rodriguez hun geld verborgen in een complex witwasprogramma waarbij hij Bitcoin, een trustrekening van een advocaat en internationale schijnvennootschappen heeft gebruikt om zijn eigen zakken te vullen.

Rechter George B. Daniels heeft boven op de gevangenisstraf van 12 jaar ook drie jaar voorwaardelijk opgelegd aan Rodriguez.

De veroordeelde fraudeur moet een som van $65 miljoen betalen als confiscatie, naast de inbeslagname van 3.800 Bitcoins (BTC) ter waarde van $100 miljoen, zijn huis in Irvine, Californië, $900.000 in Amerikaanse valuta, en bijna $1 miljoen dat voorheen in bewaring werd gehouden voor de aanschaf van een Gulfstream Jet.

Andere verdachten in deze zaak, namelijk Dos Santos, Scott Hughes, Cecilia Millan en Karina Chairez, hebben eveneens schuld bekend en wachten op hun straf.

Van beloften van rijkdom naar miljardenverlies

AirBit Club werd opgericht in 2015 en adverteerde potentiële investeerders met beloften van rendementen uit cryptocurrency-mining en -handel, waarbij slachtoffers gegarandeerde dagelijkse passieve inkomsten zouden ontvangen bij aanschaf van een lidmaatschap.

Echter, al in 2016 begonnen clubleden die hun winst wilden opnemen, excuses, vertragingen en verborgen kosten te ervaren, met het argument dat ze nieuwe leden moesten werven om hun opbrengsten te ontvangen.

De clubexploitanten, waaronder Rodriguez, werden in augustus 2020 aangeklaagd door het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) wegens fraude en witwassen, na een onderzoek door Amerikaanse Homeland Security Investigations.

Volgens een rapport van 28 juni 2022 van blockchain intelligence firma TRM Labs, ging er dat jaar $7,6 miljard verloren aan cryptocurrency ponzi- en piramidespelen.

Hack nieuws

ThirdWeb ontdekt beveiligingsprobleem in slimme contracten
Broers vrijgesproken na diefstal van $8,5 Miljoen uit Platypus DeFi Protocol
KyberSwap kondigt financiële hulpmaatregelen aan na exploit van $48,8 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers