Cryptocurrency

Cryptocurrency

Akon City begint met bouw $6 miljard cryptocurrency stad

Akon City heeft zich klaar gemaakt om te beginnen met de bouw inclusief een plan om enkel en alleen de Akoin-cryptocurrency te gebruiken. Hiermee lijkt de aankomende miljardenstad een futuristische stad te worden.


Verschillende fasen

De stad zal worden gebouwd in een aantal verschillende fasen. De eerste fase omvat de bouw van wegen, een ziekenhuis, een winkelcentrum, diverse hotels, woningen, een politiebureau, een afvalvoorziening, zonnecentrale en een school. Hierna zullen ook nog diverse parken worden gebouwd, net zoals diverse universiteiten, een stadion en een industrieel complex. De eerste fase loopt tot 2024, waarna fase 2 begint. Fase 2 zal vervolgens lopen van 2024 tot 2029.

Hiermee is de stad klaar voor de bouw in Senegal. In totaal is $6 miljard binnengehaald voor de bouw ervan en is opgericht door de Senegalese-Amerikaanse zanger Akon. De bouw van de stad wordt naar verluidt uitgevoerd door KE International, een ingenieursbureau dat zich in de Verenigde Staten (VS) gevestigd heeft. Voor de eerste 2 fases heeft KE International een bedrag van $4 miljard veiliggesteld bij meerdere investeerders. Om de architectonische ontwerpen van Akon City te leiden, zal Bakri & Associates Development Consultants uit Dubai hulp gaan bieden.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Akoin cryptocurrency

Akon is bekend geworden vanwege zijn zang- en schrijfkunsten. Wereldwijd heeft hij gedurende zijn carrière meer dan 35 miljoen albums verkocht en heeft hij 5 Grammy-nominaties mogen ontvangen. Hiernaast heeft hij het Akoin-cryptocurrency-project gestart. Het cryptocurrency-project wordt beschreven als een stablecoin die ontwikkeld is op het betalingsnetwerk van Stellar (XLM).

Naar verluidt zal de Akoin cryptocurrency ook worden gebruikt in ‘Mwale Medical and Technological City’, een groene stad in West-Kenia die tevens door KE International gebouwd is. Hiermee krijgt de stablecoin in één klap een enorme boost in gebruikers en adoptie.

Akoin omschrijft zichzelf als een cryptocurrency die wordt aangedreven door een markt van tools en services die de dromen van ondernemers en bedrijfseigenaren moet voeden terwijl ze betrokken blijven bij de opkomende economieën van Afrika en daarbuiten. Het zal dan ook de hoofdvaluta worden van de stad. De hoop van Akon is dat de Akoin cryptocurrency zal worden gebruikt in heel Afrika, een land waar een groot deel van de bevolking niet is aangesloten op een bank, maar waar een snel toenemend aantal mensen tegenwoordig over een smartphone bezit.


Waar zal Akon City worden gebouwd?

Akon heeft grond toegewezen gekregen in de buurt van Mbodième, wat een klein kustplaatsje is in het westen van Senegal, West-Afrika. De plaats ligt op minder dan slechts een uur rijden van de nieuwe internationale luchthaven ‘Blaise Diagne’ in Dakar.

Akon City richt erop om rond medio 2030 parken, universiteiten, scholen, een stadion, hotels en een volledig industrieel complex volledig te hebben gebouwd.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten