Blockchain Nieuws, Nieuws, Trending

Amerikaanse IRS stuurt duizenden brieven aan crypto-houders om belasting terug te betalen

De International Revenue Service (IRS) is de federale belastingdienst van de Verenigde Staten. Zij sturen nu duizenden waarschuwingsbrieven naar cryptocurrency-houders om informatie te verschaffen dat zij zo snel mogelijk hun verschuldigde belastingen moeten (terug)betalen.


Gerapporteerde belastingen

Veel cryptocurrency-houders wereldwijd geven bij het invullen van de belastingopgave nog niet aan dat zij deze digitale valuta(s) hebben. Nu is de IRS daar klaar mee. Om deze reden worden er momenteel duizenden waarschuwingsbrieven gestuurd naar crypto-houders om deze alsnog aan te geven. Dit werkt tevens met terugwerkende kracht over de voorgaande jaren.


Verschillende soorten brieven

Er gaan meerdere soorten brieven naar de Amerikaanse burgers toe, afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Zo heeft ook niet iedereen echte ‘problemen’.

De eerste soort, is meteen ook de minst erge. In deze brief wordt gevraagd aan burgers om hun belastingen te controleren op inconsistenties. Dit vraagt normaliter slechts enkele kleine aanpassingen op hun belastingopgave.

De tweede, iets strengere soort, vraagt Amerikaanse burgers om hun cryptocurrency van de afgelopen periode aan te vullen. Hier moet dan nog belasting op worden betaald.

De derde en strengste brief vereist dat de Amerikaanse belastingbetalers reageren onder dreiging van een boete. Deze boete kan vervolgens hoog oplopen.

Hierdoor hoopt de IRS dat iedereen alsnog netjes hun cryptocurrency aangeeft op hun belastingopgave.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten