Cryptocurrency

2021 blijkt goed jaar voor hoeveelheid Crypto ATM’s: stijging van ruim 71%

Waar cryptocurrencies wereldwijd steeds meer geadopteerd en geaccepteerd worden, stijgt ook het aantal cryptocurrency-geldautomaten (ATM) wereldwijd op een snel tempo. Volgens gegevens afkomstig van Coin ATM Radar, steeg het aantal crypto ATM-installaties in 2021 met maar liefst 71,73%. Hierdoor is het aantal crypto-atm’s wereldwijd opgelopen van 13.993 op 1 januari tot 24.030 nu.


Meeste geldautomaten in de VS

Het groeipercentage op jaarbasis is hierdoor wel afgenomen als je het nu bekijkt. Vorig jaar steeg het aantal crypto-automaten namelijk met 119,56% tot 13.993. Hiermee zijn er in 2021 tot nu toe 10.037 crypto-geldautomaten geïnstalleerd, oftewel 53 per dag, met nog meerdere maanden te gaan tot 2022. Mogelijk zal het uiteindelijke percentage van nieuwe crypto-geldautomaten in 2021 dus hoger uitkomen dan afgelopen jaar.

Verreweg de meeste crypto-geldautomaten zijn in de Verenigde Staten (VS) geïnstalleerd: 48 van de 53 automaten per dag wordt daar geïnstalleerd. Hiermee wordt de trend in de VS voortgezet. Afgelopen jaar steeg het aantal crypto-geldautomaten daar namelijk al met ruim 177%, tot 16.835 in totaal.


Crypto-geldautomaten toegankelijk in 75 landen

Inmiddels zijn de crypto-geldautomaten al toegankelijk in 75 landen wereldwijd en 42 verschillende producenten helpen mee aan deze geldautomaten. Het grootste bedrijf hierbinnen is Genesis Coin, die momenteel 40.9% van het volledige marktaandeel van deze branche heeft. General Bytes volgt hierna met 24% van het marktaandeel.

Een andere grote speler op het Bitcoin (BTC) ATM-netwerk, Bitcoin Depot, heeft onlangs een samenwerking aangekondigd met Circle K om crypto-geldautomaten in de VS en in Canada te installeren. Deze samenwerking heeft sindsdien geresulteerd in de installatie van meer dan 700 Bitcoin-geldautomaten. Verwacht wordt dat de 1.000 geïnstalleerde crypto-geldautomaten door deze samenwerking binnenkort bereikt worden.

Bitcoin Depot exploiteert inmiddels ruim 3.500 cryptogeldautomaten, waarmee gebruikers in de VS en Canada meer dan 30 soorten cryptocurrencies kunnen kopen.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten