Cryptocurrency

Enquête: Bijna de helft van de inwoners van Singapore bezit cryptocurrencies

Het Australische handelsplatform Independent Reserve (IRCI) ondervroeg 1.000 deelnemers om het niveau van cryptocurrency-adoptie in Singapore te bepalen. Uit dit onderzoek bleek dat 43% van de inwoners van Singapore digitale activa bezit. 46% beweerde dat ze het komende jaar cryptocurrencies zouden kopen.


Dol op crypto

Het bewustzijn van digitale activa in Singapore is ook erg hoog. 93% van de lokale bevolking geeft aan wel eens van Bitcoin gehoord te hebben. Hierdoor staat Singapore met stipt op de eerste positie. 40% beschreef Bitcoin als een “beleggingsactivum”, terwijl 25% het beschreef als “digitaal goud” en een “opslag van waarde”.

De jongste deelnemers – tussen 26 en 35 jaar – behoorden tot de grootste voorstanders van cryptocurrencies. Ongeveer 75% van hen gelooft dat de activaklasse binnenkort onderworpen zal zijn aan massale institutionele acceptatie. 66% van hen antwoordde dat ze hodlers zijn.

De CEO van Independent Reserve, Adrian Przelozny, verklaarde de resultaten. Hij stelde dat Singapore een belangrijk knooppunt in Azië is vanwege zijn robuuste en goed gereguleerde financiële markten. Ook de infrastructuur en openheid voor nieuwe technologieën spelen een rol.


Bank of Singapore beschouwt BTC als waardeopslag

Begin 2021 meende de centrale bank van Singapore dat Bitcoin zou kunnen slagen als waardeopslag, mits het erin slaagt om problemen zoals zijn volatiliteit het hoofd te bieden. Hoofdeconoom Mansoor Mohi-uddin zei het volgende:

“Ten eerste hebben beleggers betrouwbare instellingen nodig om digitale valuta veilig te kunnen bewaren. Ten tweede moet de liquiditeit aanzienlijk verbeteren om de volatiliteit terug te brengen tot beheersbare niveaus.”

De Singaporese private banking-tak van OCBC Bank verwierp de kansen van cryptocurrencies om fiat-valuta’s als ruilmiddel te vervangen. De grote financiële instelling is echter van mening dat BTC en andere altcoins een vervanging voor goud kunnen worden in termen van waardeopslag.

Bovendien waarschuwde Mohi-uddin voor regeringen die zich bedreigd voelen door het bestaan van bepaalde digitale activa. Ze terug zouden kunnen vechten, zoals nu het geval is met digitale valuta’s van centrale banken.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten