Cryptocurrency

PayPal verwijdert jaarlijks crypto-limiet

Sinds PayPal begonnen is met het aanbieden van cryptocurrencies op zijn platform, heeft het mooie resultaten weten te boeken. Hierom heeft het bedrijf besloten om de wekelijkse limiet voor zijn gebruikers voor het aankopen van cryptocurrencies te verhogen. Hiernaast heeft het bedrijf zijn jaarlijkse limiet volledig verwijderd.


Verhoging limieten

Eerder had de online betalingsdienst een jaarlijks limiet van $50.000 voor het aanschaffen van cryptocurrencies via hun platform. Dit limiet is nu weggehaald, waardoor gebruikers in theorie zoveel kunnen investeren als dat ze zelf willen. Er is echter nog wel een wekelijks limiet van kracht. Dit limiet is echter verhoogd naar $100.000 per week. Dat is 5x meer dan eerder altijd kon. Het minimum bedrag blijft hetzelfde. Iedere gebruiker moet voor ten minste $1 aan crypto kopen als zij dat via het PayPal-platform willen doen.

Het is benoemingswaardig dat dit nog steeds alleen van toepassing is op de gebruikers van PayPal in de Verenigde Staten. Dit is echter niet geheel een verrassing, aangezien de aankoop van cryptocurrencies op het PayPal-platform alleen beschikbaar was voor in de VS gevestigde PayPal-gebruikers. Verwacht wordt dat deze service zich in de nabije toekomst ook naar andere rechtsgebieden gaat uitbreiden, waaronder Europa.


Goed eerste kwartaal voor PayPal

Afgelopen jaar begon PayPal met het accepteren van crypto-aankopen via zijn platform. In eerste instantie konden de gebruikers Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin aanschaffen. PayPal heeft echter al laten doorschemeren dat er meer cryptocurrencies toegevoegd worden.

Volgens PayPal geeft het verwijderen van de jaarlijkse limiet en het verhogen van de wekelijkse limiet haar gebruikers meer flexibiliteit bij het kopen van crypto’s via haar platform. Afgelopen april gaf Dan Schulman, CEO van PayPal, aan dat het platform alleen al in het eerste kwartaal fantastische resultaten boekte, mede door cryptocurrencies. Het besluit van het online betalingsbedrijf om de wekelijkse limieten te verhogen en de jaarlijkse limiet te verwijderen, is dan ook geen complete verrassing. Volgens Schulman neemt de vraag naar crypto’s op het PayPal-platform snel toe. Het lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd voordat het crypto-aanbod op PayPal groter is en naar meer rechtsgebieden uitgebreid is. Het is echter nog niet precies bekend wanneer dit het geval zal gaan zijn.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten