Cryptocurrency

GoldenTree Asset Management investeert naar verluidt in Bitcoin

Vermogensbeheerbedrijf GoldenTree heeft naar verluidt Bitcoin (BTC) aan zijn balans toegevoegd. Het bedrag van deze vermeende investering blijft onbekend.


Vermogensbeheerders verdiepen zich in crypto

Het bedrijf heeft ongeveer $45 miljard aan activa onder hun beheer. Volgens het financiële nieuwscentrum The Street, heeft het wat Bitcoin (BTC) gekocht, maar is schijnbaar teruggeschrokken van andere cryptocurrency-investeringen. De BTC-aankoop volgde op discussies tussen leidinggevenden over het inhuren van personeel wat bekend is met crypto-investeringen.

Leidinggevenden van het bedrijf, waaronder oprichter Steven Tananbaum en partners Deeb Salem en Joseph Naggar, investeerden deze maand in een financieringsronde voor Borderless Capital. Eerder heeft Borderless Capital geholpen bij het lanceren van een acceleratorprogramma van Algorand. Het nam ook deel aan een financieringsronde voor de door Coinbase gesteunde digitale activa-effectenfirma Securitize.


Verdiepen in cryptocurrencies

Andere vermogensbeheerders zijn zich ook gaan verdiepen in cryptocurrencies. Ofwel door directe investeringen, of door investeringsvehikels aan te bieden voor Bitcoin en andere tokens.

Vorige week diende Stone Ridge Asset Management een prospectus in bij de Amerikaanse SEC om BTC toe te voegen aan zijn open-end beleggingsfonds. Op woensdag adviseerde de Contrarian-beleggingsonderneming Horizon Kinetics beleggers om blootstelling aan crypto-activa te vergroten om zichzelf te beschermen tegen valutadaling.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten