Cryptocurrency

Visa CFO: Crypto-razernij kan wellicht afnemen

Cryptocurrencies zijn in het afgelopen jaar enorm populair geworden. Ook derde partijen als Visa profiteren van deze groeiende wereldwijde markt. Volgens de CFO van het bedrijf kan dit echter af gaan nemen.


Ruim $1 miljard aan crypto-uitgaven verwerkt

De cijfers van het bedrijf laten dit teken voor alsnog niet erg zien. De financiële resultaten van het betalingsbedrijf voor het derde fiscale kwartaal van dit jaar laten wederom bullish cijfers zien voor grensoverschrijdende en buitenlandse transacties. Dit is een enorm belangrijke maatstaaf voor analisten die zoekend zijn naar vroege signalen van een mogelijk pandemieherstel.

Ook de cryptocurrency gerelateerde betaalkaarten van Visa profiteren van deze groeiende markt. Naar verluidt heeft Visa in het eerste kwartaal van 2021 al voor ruim $1 miljard aan totale uitgaven verwerkt, allemaal crypto-gerelateerd. Deze kaarten maken grensoverschrijdende betalingen ook aantrekkelijker. Het gevolg hiervan is dat meer wereldwijde crypto-gebruikers ervan gebruik hebben gemaakt, waar de effecten nog steeds zichtbaar van zijn in de laatste resultaten van het bedrijf. Het rapport geeft hierover het volgende aan:

“Het grensoverschrijdende volume, exclusief transacties binnen Europa, die onze internationale transactie-inkomsten aandrijven, steeg met 53% op constante dollarbasis voor de drie maanden eindigend op 30 juni 2021. Het totale grensoverschrijdende volume op constante dollarbasis steeg met 47% in het kwartaal.”


De CFO van Visa liet echter weten dat een groot gedeelte van het door crypto-aangedreven momentum in de eerste 2 maanden van het kwartaal plaatsvond. In april en mei van dit jaar zag het bedrijf een piek in crypto gerelateerde aankopen, waarna het in juni iets terug begon te zakken. Door de wereldwijde aangescherpte COVID-19-maatregelen haperen internationale reizen nog met hun terugkeer. Dit heeft gevolgen voor onder andere grensoverschrijdende & buitenlandse betalingen, wat een reden kan zijn voor de lichte terugval van crypto gerelateerde transacties.

Het rapport toont tevens aan dat Visa over het laatste kwartaal aanzienlijke inkomsten wist te genereren uit de verwerking van transacties in het buitenland. Dit is lucratiever voor het bedrijf dan binnenlandse uitgaven, doordat ze voor de verwerking van buitenlandse transacties meer commissie mogen vragen. Over het algemeen rapporteerde het bedrijf een stijging van 34% op jaarbasis in betalingen met zijn betaalkaarten, inclusief het feit dat een groot gedeelte van de wereld afgelopen jaar nog onder strikte lockdowns stond.

Hiernaast rapporteerde het bedrijf ook een netto-omzet van ongeveer $6.1 miljard voor het derde kwartaal van 2021. Dit is een stijging van 27% en tevens meer dan het gemiddelde van $5,86 miljard van de schattingen van diverse wereldwijde analisten.

Tot slot vermeldt het rapport Visa’s recente ondertekening van een definitieve overeenkomst voor de overname van Currencycloud, een grensoverschrijdend betalingsplatform dat ongeveer 500 bank- en technologieklanten in al meer dan 180 landen ondersteunt. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten