Blockchain Nieuws

Visa van plan om grensoverschrijdende betalingen fintech ‘Currencycloud’ te kopen

Visa heeft officieel bekend gemaakt dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Currencycloud. Dit is een fintech-platform dat inmiddels circa 500 bank- en technologieklanten ondersteunt in 180+ landen.


Verbeteren wereldwijde valuta-activiteiten Visa

De overname heeft als voornaamste doel om de wereldwijde valuta-activiteiten van Visa te verbeteren en om uit te breiden om financiële instellingen, fintechs en partners beter te bedienen. Met de overname is Visa specifiek van plan om zowel de snelheid als de betalingstransparantie te verhogen. De wereldwijde penningmeester van Visa, Colleen Ostrowski, zegt hierover het volgende:

“De overname van Currencycloud is een nieuw voorbeeld van Visa die onze netwerkenstrategie uitvoert om wereldwijde geldbewegingen te vergemakkelijken. Consumenten én bedrijven verwachten steeds meer transparantie, snelheid en eenvoud bij het doen of ontvangen van internationale betalingen.”


Strategische samenwerking

Eerder waren beide bedrijven al een strategische samenwerking gestart. De nieuwe acquisitie is hier dan naar verluidt ook op gebaseerd. Visa bezit dan ook al voor $700 miljoen aan aandelen van Currencycloud, inclusief contanten en retentiestimulansen. Afgelopen jaar nam Visa nog deel aan een financieringsronde van in totaal $80 miljoen voor Currencycloud, samen met een aantal andere investeerders als het Japanse financiële conglomeraat SBI Group.

Currencycloud zal na de overname zijn activiteiten uitvoeren zoals altijd vanuit zijn hoofdkantoor in Londen. Ook wordt het huidige managementteam van het bedrijf behouden. Dit gezegd hebbende zullen er nog geen grote veranderingen bij het bedrijf plaatsvinden. De regelgevende instanties moeten de overname echter nog wel goedkeuren, alhoewel verwacht wordt dat hier geen grote problemen bij ontstaan.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten