Cryptocurrency

Clanleden FaZe uit Esports-organisatie gezet na deelname Crypto Pump&Dump scam

Een lid van wellicht de meest populaire Esports-organisatie ter wereld, FaZe Clan, is geschorst. Tevens zijn drie andere leden geschorst, na hun vermeende betrokkenheid bij een cryptocurrency pump en dump scam.


Esports-organisatie scheidt zich van gedrag sommige leden

Alleen het Instagram kanaal van de Esports-organisatie heeft al 11.2 miljoen volgers, waar zij ook nog op andere sociale media kanalen actief zijn. Het is dan ook niet onlogisch dat cryptobedrijven de potentiële marketingstrategie van een clan als FaZe graag zouden willen zien.

Alhoewel er nog een intern onderzoek loopt naar wie precies betrokken was en hoe, zouden meerdere FaZe Clan leden betrokken zijn geweest bij een ‘Save The Kids’-altcoin scam. Naar verluidt zouden ze geïnvesteerd hebben in de altcoin, deze vervolgens gepromoot hebben en vervolgens zouden ze alle winst eruit getrokken hebben, waarna de munt weer aanzienlijk in waarde daalt. Dit fenomeen komt helaas vaker voor en wordt ook wel een pump en dump scam genoemd. De Esports-organisatie zelf heeft inmiddels een verklaring vrijgegeven waarin vermeld wordt dat zij zich scheiden van het gedrag van deze leden.


Dergelijke scams komen steeds vaker voor

Het zou specifiek gaan om de leden Jarvis, Nikan Kay en Teeqo. Waar Kay inmiddels door het team ontslagen is, zijn de andere leden geschorst. Het onderzoek loopt nog dus het is op dit moment onduidelijk wat er precies met deze leden zal gaan gebeuren. De leden hebben dan ook al enige kritiek over zich heen gekregen, waar gesuggereerd werd dat ze het plan zo bedacht hadden dat zij zoveel mogelijk geld van hun fans zouden kunnen krijgen, in plaats van om daadwerkelijk een liefdadigheidsinstelling voor in dit geval kinderen te helpen. Kay heeft zich inmiddels al verontschuldigd via Twitter. Hier zegt hij het volgende:

“Ik heb dit niet onderzocht met mijn team bij FaZe en ik weet nu dat ik dat had moeten doen. Het was zo onverantwoordelijk van mij om publiekelijk over munten te spreken zonder meer te weten en nu te weten dat ze meer kwaad dan goed kunnen doen.”

Het komt helaas steeds vaker voor dat dergelijke scams plaatsvinden. Hier worden vaak bekende personen voor gebruikt zoals Elon Musk. Voornamelijk kleinere altcoins worden bij deze scams gebruikt, waar vaak in korte tijd enorme winsten behaald worden, waarna de prijs weer flink crasht. Momenteel lijkt het er nog niet op dat deze kwaadaardige plannen hardnekkig aangepakt worden, waardoor mogelijk nog meer van dit soort scams zullen volgen. Het is nog niet bekend wat er precies tegen gedaan gaat worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten