Alameda Research
Blockchain

Alameda Research financierde in het geheim mediaplatform Block en zijn CEO

Het crypto-nieuwsplatform The Block, een gigantische partij op internationaal niveau, werd in het geheim gefinancierd door de bedrijven van Sam Bankman-Fried. Opvallend is dat de CEO van Block ook personeel geld kreeg van Alameda Research om positief te schrijven over de bedrijven van Bankman-Fried.

Miljoenen dollars

Het gaat hier overigens niet om kleine bedragen, maar om miljoenen dollars. Als we The Block zelf mogen geloven, dan ontving CEO Michael McCaffrey drie leningen voor een totaal van 43 miljoen dollar van 2021 tot dit jaar. De eerste lening betrof een bedrag van 12 miljoen dollar, dat McCaffrey kreeg om andere investeerders in het nieuwsplatform uit te kopen. Daarna nam hij het over als CEO.

De tweede lening ging om 15 miljoen dollar, waarmee de dagelijkse operaties gefinancierd werden. Daarna kreeg McCaffrey nog een lening van 16 miljoen dollar om vastgoed te kopen op de Bahamas, zo blijkt uit het verhaal van The Block. Meteen nadat de leningen aan het licht kwamen besloot McCaffrey op te stappen. Bobby Moran, die al bij The Block werkte, neemt de boel over van McCaffrey.

“Niemand wist hiervan”

Opvallend is dat niemand bij The Block kennis had van deze overeenkomsten, behalve voormalig CEO McCaffrey. “In onze ervaring probeerde McCaffrey nooit de nieuwsproductie te beïnvloeden of onderzoeksteams te sturen, ook niet als het over SBF, FTX of Alameda Research ging”, aldus de nieuwe CEO Moran.

Het lijkt er dan ook op dat de overname van The Block door Alameda Research een plan voor de lange termijn was. In principe had SBF de positieve pers het afgelopen jaar ook niet nodig. Alles ging voor de wind voor het beursplatform, althans zo leek het voor de buitenwereld, waardoor beïnvloeding niet nodig was.

McCaffrey zelf geeft ook aan dat hij nooit probeerde om de nieuwsstroom over FTX, Alameda of SBF te beïnvloeden. Dat zijn mooie woorden, maar dat betekent natuurlijk niets als je onder de tafel miljoenen krijgt van die partijen. Uiteindelijk is dat geld niet zonder reden naar McCaffrey overgemaakt.

Blockchain nieuws

Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
De Rwandese centrale bank gaat door met hun ambitieuze CBDC-retailproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten