Newsbit

Bitcoin (BTC) Coin

Alameda Research: We kopen heel veel Bitcoins rond het $30K niveau

Bitcoin (BTC) Coin

Alameda Research, geleid door Sam Bankman-Fried, wiens nettowaarde meer dan $8 miljard heeft bereikt, heeft vertelt heel veel Bitcoins te kopen zolang dat de prijs rond de $30.000 ligt.


‘Buy the dip’

De pijnlijke koersval van de Bitcoin, tot onder de $30.000, veranderde in een geweldige “buy the dip”-kans voor Alameda Research. Alameda is een handelsbedrijf onder leiding van de CEO van FTX, genaamd Sam Bankman-Fried.

Het is trouwens niet alleen maar stoere praat van het bedrijf. Analist Sam Trabucco onthulde gisteren namelijk al dat het bedrijf Bitcoins had gekocht tijdens de laatste prijsdaling. Trabucco vertelde dat de beslissing van het bedrijf om meer BTC-tokens te kopen gebaseerd is op drie belangrijke factoren. Dit is het mogelijke einde aan de aanhoudende crypto FUD vanuit China, een herstellende aandelenmarkt en zwakkere long-liquidaties op de derivatenmarkt.

“Ik verwacht dat crypto meer zal stijgen. De aandelenmarkt wordt sterker. Ik zou verwachten dat cryptomarkt ook weer zal stijgen.”


Komt er aan paniekverkoop aan?

Ondertussen benadrukte Naeem Aslam, hoofdmarktanalist bij AvaTrade Ltd, de mooie veerkracht van Bitcoin. Veel mensen hadden verwacht dat de Bitcoin zou crashen als het onder de $30.000 zakte, maar dat is niet gebeurd.

“We hebben geen flash crash gezien”, vertelde de directeur aan Bloomberg. “De Bitcoin-prijs is stabiel geweest en we hebben geen paniekverkopen gezien.”

Echter Jeffrey Wang, hoofd van Amerika bij Amber Group, vertelt dat de BTC koers nog verder kan dalen. In een gesprek zei de voormalige directeur van Morgan Stanley dat Bitcoin blijft handelen onder de wereldwijde risico-invloed, wat kan zorgen voor grotere verliezen. Hij ging verder:

“Met relatief kalme prijsacties zijn de kortetermijnspeculatie en handel de laatste tijd enigszins afgenomen. Als we meer volatiele bewegingen zien, verwacht dan dat meer handelaren interesse tonen. Maar dat zou de prijs verder kunnen drukken als de risico-achtergrond zwak blijft.”

Het herstel van Bitcoin bleef achter bij de Wall Street-indexen – Bron: TradingView

Voor nu lijkt het erop dat zolang de aandelenmarkten zich herstellen, de Bitcoin prijs dat ook zal doen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top