AlgoHack
Nieuws

Algorand Foundation CEO’s account gehackt

In een recente ontwikkeling heeft de Algorand Foundation via X (voorheen Twitter) bekendgemaakt dat het X-account van haar CEO, Staci Warden, is gecompromitteerd. Ze waarschuwden de gemeenschap om geen links te openen of te reageren op directe berichten vanuit het account.

Satirische wending van de situatie

Op 26 januari plaatste de hacker via Wardens account een bericht waarin de Algorand-gemeenschap als arm werd bestempeld, gebruikmakend van een bekende racistische term. Dit wees erop dat het account niet langer onder controle was van Warden. Vervolgens spoorden ze de gemeenschap aan om Algorand te verkopen en Ethereum aan te schaffen.

De situatie nam een satirische wending toen de hacker een verzonnen verhaal deelde over hoe Justin Sun, de oprichter van Tron, Algorand naar ‘nieuwe hoogten’ zou brengen. Volgens het verhaal zou Sun ‘volledige controle’ over Algorand krijgen en elk token kunnen omzetten naar True USD (TUSD). De hacker schreef: “Binnenkort zal Algorand gekoppeld worden aan ZEER ECHTE USD en zal een nieuw tijdperk van digitale handel aanbreken.”

De hacker beweerde ook satirisch dat Suns projecten verantwoordelijk zouden zijn voor de volgende grote financiële ineenstorting van crypto. Verder plaatste de hacker muziek op het account en veranderde de profielbiografie van Warden. Ze beweerden dat Warden de gemeenschap had bedrogen door te doen alsof het een hack was, terwijl ze in werkelijkheid de Algorand Foundation al had verlaten en nu een ‘semi-professionele paaldanseres’ zou zijn.

Ook amusement voor sommige delen van gemeenschap

Deze capriolen zorgden voor amusement binnen sommige delen van de gemeenschap. Reacties varieerden van suggesties om de hacker aan te nemen tot het idee om hen het account te laten behouden.

De situatie leidde ook tot kritiek op Warden. Zo postte crypto-detective ZachXBT dat de hacker een ‘betere CEO’ zou zijn voor Algorand Foundation. Een andere gebruiker merkte op dat Warden geschikt zou zijn voor een stage bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, refererend aan een eerdere hack op 9 januari.

Hack nieuws

Hacker begint met verplaatsen van miljoenen na inactief jaar
Pike DeFi Protocol komt met verklaring na exploit van $1,6 miljoen
Record-lage cryptoverliezen in April, ondanks enkele grote hacks
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?