Algorand cryptocurrency platform logo seen on smartphone placed
Altcoin

Algorand komt met upgrade die snelheid verhoogt

Algorand heeft nieuwe cross-chain communicatie en transactiesnelheidsverbeteringen geïntroduceerd met zijn nieuwste protocol-upgrade.

Grote verhoging van verwerkingssnelheid

Het blockchain-netwerk kondigde de implementatie van ‘State Proofs’ aan op zijn mainnet. Dit introduceert op zijn beurt een betrouwbare vorm van communicatie tussen diverse blockchain-protocollen aan. State Proofs zijn als het ware cryptografische bewijzen van de staat van Algorand waarmee DApps op andere blockchains de transacties van Algorand betrouwbaar kunnen verifiëren.

Hiernaast werd bij de upgrade ook de verwerkingssnelheid van het Algorand-netwerk aanzienlijk verhoogd. Waar het netwerk eerder 1.200 transacties per seconde kon verwerken, ligt dat cijfer nu op 6.000 transacties per seconde.

Tevens zijn er diverse nieuwe tools voor ontwikkelaars aangeleverd, net als nieuwe on-chain mogelijkheden voor gedecentraliseerde applicaties (DApps) die op het Algorand-netwerk draaien.

Met de introductie van State Proofs kan Algorand veilig verbinding maken met andere blockchains, zonder dat hier een persoon tussen hoeft te komen. Cross-chain interoperabiliteit en connectiviteit zijn voornamelijk mogelijk gemaakt door cross-chain bridges en validatornetwerken – die de laatste tijd onderhevig zijn geweest aan misbruik op hoog niveau.

Baanbrekende beveiligingsfunctie

Volgens Algorand is de kwantumveilige, betrouwbare State Proofs een goede oplossing voor de gecentraliseerde aard van opslagpunten in bestaande ketenoverschrijdende serviceproviders en platforms. Exploitaties van ketenoverschrijdende bruggen hebben alleen al in 2022 geleid tot het verlies van meer dan $2 miljard en dit bedrag zou potentieel nog verder kunnen oplopen.

Volgens de Chief Product Officer bij Algorand, Paul Riegle, is de upgrade een belangrijke stap in het faciliteren van de groei van Web3-platforms die op het netwerk draaien. Hij zei hierover het volgende:

Van State Proofs, een baanbrekende beveiligingsfunctie voor blockchain-interoperabiliteit, tot verhoogde TPS, we ontsluiten de tools die nodig zijn voor Web3-applicaties om hun enorme potentieel te benutten.

De upgrade van Algorand komt als slot op het juiste moment, aangezien Ethereum (ETH) aan de vooravond staat van zijn overgang van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS) consensus, waarbij The Merge in de komende weken zal plaatsvinden. De overstap van Ethereum naar PoS zal de schaalbaarheid en efficiëntie van het netwerk drastisch verbeteren en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk verkleinen.

Altcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
CTO van Andreessen Horowitz bekritiseert memecoins als ‘riskant casino’
Glassnode oprichters: Altcoins klaar voor stijging van 350%
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC