wk qatar
Altcoin

Algorand stijgt met 25% nu het de officiële blockchain-partner van de FIFA is geworden

Eén van ‘s werelds grootste sportorganisaties, de FIFA, gaat een samenwerking aan met het crypto project Algorand. Hiermee wordt Algorand de officiële blockchain-sponsor van het WK in Qatar. Na de aankondiging steeg de ALGO token met meer dan 25 procent.

ALGO wordt het officiële blockchain platform van de FIFA

Volgens de aankondiging zal Algorand het officiële blockchain-platform van FIFA worden. Het platform gaat een blockchain ondersteunde wallet bieden tijdens het evenement, die later dit jaar in Qatar plaats zal vinden. Algorand wordt ook volgend jaar de officiële sponsor van het WK voor vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland.

In de verklaring stond ook dat Algorand de FIFA zal helpen bij het ontwikkelen van zijn strategie voor digitale activa. De FIFA zal op zijn beurt zorgen dat Algorand bekender wordt over de hele wereld. FIFA-voorzitter Gianni Infantino zei het volgende over de samenwerking:

“We zijn verheugd om de samenwerking met Algorand aan te kondigen. De samenwerking is een duidelijke indicatie van FIFA’s toewijding om voortdurend op zoek te gaan naar innovatieve kanalen voor duurzame omzetgroei voor verdere herinvestering terug in voetbal, en zorgt voor transparantie voor onze belanghebbenden en wereldwijde voetbalfans – een belangrijk element van onze visie om voetbal echt mondiaal te maken.”

De ALGO prijs stijgt met 25 procent

Aangezien het WK natuurlijk heel veel aandacht trekt, leidde de samenwerking van Algorand met de FIFA tot een aanzienlijke prijsstijging van de ALGO-token. De prijs van de token handelde gisteren nog onder de $0,60, maar steeg in de afgelopen uren naar een hoogtepunt van boven de $0,73. Dat betekent dat de ALGO prijs in 1 dag tijd met met meer dan 25 procent is gestegen.

ALGO prijs 3 mei
ALGO prijs 1 uur per candle – Bron: Tradingview

De vraag is of de koersstijging het een eenmalige opleving is, of dat de munt nu een langdurige stijgende trend heeft gevonden. De ALGO koers zat namelijk in een langdurige dalende trend en wellicht is de aankondiging van de FIFA het zetje die de token nodig heeft om hier uit te breken.

Altcoin nieuws

Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins