Masked Hacker Man
Hack

Allbridge wordt gehackt en verliest $570.000 aan aanvaller

Volgens Peckshield, een blockchain-beveiligingsbedrijf, is er naar verluidt $570.000 gestolen uit het cross-chain-protocol van Allbridge, waardoor ze het meest recente slachtoffer in de industrie zijn geworden.

Ongeveer $570.000 kwijt

Op 1 april werd de diefstal van $282.889 in Binance USD en $290.868 in Tether USDT ontdekt en gerapporteerd aan Allbridge door Peckshield.

Volgens het bedrijf heeft de hacker in totaal voor ongeveer $570.000 aan cryptocurrency gestolen door op te treden als liquiditeitsverschaffer en swapper, waardoor de swapprijs van de pool kunstmatig werd verhoogd.

De Allbridge-hack is bevestigd door Certik, een ander blockchain-beveiligingsbedrijf. Interne rapporten suggereren dat de diefstal naar schatting $549.874 bedraagt door manipulatie van de swapprijs in de liquiditeitspool van het bedrijf.

Aanvaller wordt aangemoedigd om geld terug te sturen

Om de aanvaller aan te moedigen om het gestolen geld terug te geven en te helpen bij het verbeteren van de beveiliging van het platform, heeft Allbridge een premie en juridische immuniteit aangeboden aan de hacker die zichzelf bekendmaakt als een white hat.

In de context van crypto-hacking verwijst een “white hat” naar een hacker of beveiligingsprofessional die zijn vaardigheden gebruikt voor ethische doeleinden, zoals het opsporen van zwakheden in systemen en netwerken om te helpen bij het verbeteren van de beveiliging.

Naast white hat hackers bestaan er ook black hat hackers. Dit zijn hackers die informatie proberen te stelen, diensten willen verstoren of profiteren van beveiligingslekken voor hun eigen gewin.

Bridge tijdelijk gedeactiveerd

Tijdens de aanval erkende Allbridge het incident en deactiveerde tijdelijk de brug om verder onderzoek te kunnen doen. De brug zal weer worden geactiveerd nadat de fout die de kwetsbaarheid heeft veroorzaakt, is verholpen.

Volgens een tweet van PeckShield zijn er in maart 26 cryptoprojecten gehackt, wat als slot heeft geleid tot een totaal verlies van $211 miljoen. De recente aanval op Allbridge maakt deel uit van deze zich uitbreidende trend.

Hack nieuws

UwU Lend biedt beloning van $5 miljoen voor identificatie hacker na tweede aanval
UwU Lend-protocol opnieuw getroffen door exploit
OKX onderzoekt miljoenenroof na sms-aanval op gebruikersaccounts
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken