Blockchain

Alles-in-één blockchain werkstation onthult door Ant Group

De betalingsverwerker Ant Group, de financiële en betalingspartner van Alibaba, heeft een alles-in-één werkstation onthult. Dit werkstation heeft een volledige blockchain-integratie, waarbij de ingebouwde software wordt gecombineerd met een speciale hardwareversneller.


De AntChain Station

De nieuwe machine heeft de naam ‘AntChain Station’ gekregen en heeft als doel om de implementatie van blockchain gerelateerde oplossingen te versnellen. Dit proberen zij door hardwareversleuteling aan te bieden voor privacybehoudende berekeningen en een verbeterd beveiligingsalgoritme. Hierdoor zou de privacy van de gebruiker optimaal moeten worden beveiligd.

Volgens het bedrijf biedt blockchain op dit vlak een enorme potentie en het bedrijf vertrouwt er dan ook in om het digitale tijdperk op deze manier te herdefiniëren. Volgens het bedrijf kan er via de AntChain Station binnen slechts 1 uur een blockchain-oplossing worden opgezet zonder dat hier software en hardware hoeft te worden geïnstalleerd. Dit laatste is normaliter vaak wel het geval.


Toegankelijker maken blockchain-technologie

Het tweede doel van het bedrijf is om de blockchain-technologie voor iedereen toegankelijker te maken en hierdoor een tastbare waarde te creëren.

Volgens het bedrijf wordt op dit moment gemiddeld ruim 100 miljoen digitale items naar zijn blockchain geüpload op dagbasis. Dit geeft aan dat de blockchain wereldwijd al vol gebruikt wordt. Om hun werkstations toegankelijker te maken voor MKB-bedrijven, heeft het bedrijf een overeenkomst gesloten met Dell, Hewlett-Packard (HP) en Lenovo.

Dergelijke oplossingen worden momenteel al gebruikt in industriële sectoren als IT-leasing, verzenden van producten (wereldwijd), verwerking van claims van medische verzekeringen, grensoverschrijdende boekingen en bij donaties aan goede doelen. De technologie krijgt hierdoor in steeds meer industrieën nu voet aan de grond en lijkt hiermee steeds volwassener te worden.