iconomi
Exchange

Alles over ICONOMI: De nieuwe speler op de Nederlandse Cryptomarkt

In een gedurfde zet om zijn invloed op de Nederlandse markt uit te breiden, heeft ICONOMI recentelijk Triaconta overgenomen, een Nederlands bedrijf met registratie bij De Nederlandsche Bank. Dit markeert een belangrijke stap voor ICONOMI, dat zijn Europese aanwezigheid wil versterken en zich voorbereidt op de Markets in Crypto Assets (MiCA) registratie.

Dit gesprek met Peter Curk, CEO van ICONOMI, en Christiaan Jimmink, Country Lead voor Nederland, werpt licht op hun strategieën, visie en wat investeerders kunnen verwachten.

Visie en Missie: Geen Gebondenheid, Enkel Rendement

“ICONOMI wordt niet gedreven door traditionele missies of visies,” begint Curk. “Onze focus ligt op prestatie, gebruikerservaring en rendement maximaliseren. In een industrie waar visies zelden tot revoluties leiden, richten wij ons op tastbare resultaten en groei.”

Toetreding tot de Nederlandse markt: Een logische stap

Jimmink verduidelijkt: “Met een sterke gemeenschap van digitale voorlopers in Nederland, en na Brexit, zochten we een nieuw Europees thuis. De overname van Triaconta bood niet alleen een operationele basis maar ook een springplank voor verdere expansie binnen Europa, met Nederland als potentieel hoofdkantoor.”

ICONOMI’s ontwikkeling en mijlpalen: Van ICO naar toonaangevend platform

“Van onze succesvolle ICO in 2016 tot onze registratie bij de Britse FCA in 2021, we hebben ons voortdurend aangepast aan de marktbehoeften,” legt Curk uit. “Met een focus op gebruikerservaring en groei, hebben we ons platform verbeterd en uitgebreid om een toonaangevend crypto copy investing platform te worden.”

Platform functionaliteit en toepassing: Gemak en veiligheid

“ICONOMI stelt gebruikers in staat om te investeren door strategieën van ervaren beleggers te kopiëren,” verduidelijkt Jimmink. “Onze prioriteit ligt bij liquiditeit en transparantie, met meer dan 200 investeringsstrategieën beschikbaar voor gebruikers.”

Toekomstplannen en innovatie: Regulering en groei

“Met de toenemende regulering in de EU, zoals de MiCA-richtlijn, zijn we goed gepositioneerd om te groeien en overnames te doen,” zegt Curk. “We blijven ons productaanbod upgraden, gericht op gebruikersbelangen en positieve rendementen.”

Hoe garandeert ICONOMI de veiligheid van de tegoeden van de gebruikers?

“De veiligheid van gebruikersfondsen staat voorop,” benadrukt Jimmink. “Onze gescheiden rekeningen en bewezen technologische infrastructuur bieden een solide basis voor investeerdersvertrouwen.”

Wat maakt ICONOMI uniek?

“In Nederland onderscheiden we ons door ons sociale handelsplatform voor beleggers en geavanceerd portefeuillebeheer voor bedrijven,” voegt Jimmink toe. “Dit maakt ICONOMI uniek op de markt.”

Conclusie: Een toekomstgerichte benadering

Met zijn expansie naar Nederland en plannen voor verdere Europese integratie, blijft ICONOMI een belangrijke speler in de evoluerende wereld van crypto-investeringen. Hun focus op innovatie, gebruikerservaring en naleving van regelgeving belooft een stabiele groei en waarde voor investeerders wereldwijd.

Exchange nieuws

Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
FTX bereikt een schikking met de CFTC van bijna $13 miljard
Bitfinex Derivatives en Thalex kondigen samenwerking aan om crypto-opties en futures te versterken
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers