Bitcoin

Als 1% van Instituties Bitcoin koopt kan prijs stijgen tot $50.000

Crypto onderzoeksbureau Messari heeft schat in dat de Bitcoin prijs de $50.000 zou kunnen bereiken als slechts 1 procent van hun portfolio’s in Bitcoin beleggen.


$1 biljoen BTC marktkapitalisatie

Ryan Watkins van Messari voorspelt dat de marktkapitalisatie van BTC zou kunnen oplopen tot boven de $1 biljoen. Mits instellingen slechts 1% van hun portfolio’s aan Bitcoin toewijzen

Het onderzoek probeerde de impact van institutionele instellingen op de BTC prijs te berekenen. Hij deed dit aan de hand van het voorbeeld van de beroemde hedgefondsmanager Paul Tudor Jones.

De onderzoeker voorspelt dat een toewijding van een klein percentage van het portfolio van bepaalde instellingen aan BTC een groot effect kan hebben op de prijs. Het zou namelijk resulteren in ongeveer $480 miljard aan nieuw geld dat de Bitcoin markt binnenkomt. Het gaat om schenkingen en stichtingen, family offices, staatsinvesteringsfondsen, pensioenfondsen en onderlinge fondsen.

Watkins verwijst naar onderzoek door crypto onderzoeker Chris Burniske. Hij vond dat fiat stromen in crypto prijsstijgingen van tussen de twee en 25 keer tijdens de bulltrend van 2017 stimuleerden. Watkins schat dat “een totale institutionele toewijzing van 1% aan Bitcoin de marktkapitalisatie van Bitcoin gemakkelijk boven de $1 biljoen kan brengen of meer dan $50.000 per BTC”.

Geschatte impact van 1% institutionele toewijzing aan BTC. Bron: Messari

Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Welke instellingen zullen crypto omarmen?

Watkins is van mening dat “Bitcoin mogelijk geen instellingen nodig heeft voor succes”. Maar hij zegt ook dat “als Bitcoin een wereldwijd erkende niet-soevereine waardeopslag wil worden, het institutionele investeerders moet overtuigen om rijkdom in het vermogen over te dragen.”

Watkins voorspelt dat hedgefondsen de institutionele toewijzing aan crypto zullen leiden. Ryan Radloff, de CEO van de multi-miljard bewaarder Kingdom Trust, voorspelt echter dat de Amerikaanse pensioensector van $28 biljoen de eerste stap zal zijn. Hier eisen consumenten namelijk de mogelijkheid om digitale activa toe te wijzen aan hun pensioen wallets.

Andere analisten zijn echter van mening dat instellingen in de plooi zullen worden gebracht door steeds geavanceerdere en regelgevingsvriendelijke innovaties binnen de crypto-asset-industrieën. Jay Fraser van BOX Digital Markets voorspelt bijvoorbeeld een aanzienlijk institutioneel engagement met de opkomende sector van beveiligingstokens.

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins