Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Altcoins Terra, Arweave, Tezos en Solana stijgen

Altcoins zijn weer aan het stijgen. Vooral de prijzen van Tezos, Terra, Arweave en Solana zijn vandaag omhoog geschoten.


Opkomst van de altcoins

Tezos is de afgelopen 24 uur met 15% gestegen tot een prijs van $8,73, Terra is met 19% gestegen tot $43, Arweave is met 9% gestegen tot $56 en Solana is met 6% gestegen tot $171. De opkomst van de altcoins heeft ervoor gezorgd dat de hele cryptomarkt vandaag 2,2% hoger ligt dan 24 uur geleden.

Tezos (XTZ), een proof-of-stake blockchain-netwerk, bereikte vanmorgen zelfs een nieuwe all-time high van $8,83. De stijging begon op woensdag, toen XTZ nog slechts $5,51 waard was. Deze maand bereikte Tezos 5,8 miljoen contract calls, waarmee het record van vorige maand van 3,2 miljoen werd verbroken.

Tezos 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Terra (LUNA), een blockchain-netwerk dat een algoritmische stablecoin aandrijft, is in één dag met 15,69% gestegen en in deze week met 20,35%. Op donderdag lanceerde Terra een netwerkupgrade genaamd Columbus-5. De upgrade stopte met het overbrengen van gebrande LUNA naar community pools om de koppeling van TerraUSD aan de Amerikaanse dollar te behouden. In plaats daarvan zijn de munten voor altijd verbrand. De upgrade bevorderde ook de integratie van Terra met het Cosmos-ecosysteem met meerdere ketens.

Arweave (AR), een gedecentraliseerd opslagproject, is de afgelopen 24 uur met 15% gestegen en de afgelopen week met 27%. In augustus steeg Arweave 66% in een week tijd toen NFT’s stegen. De verkoop van NFT’s nam kort daarna af, maar de markt begint weer aan te trekken. Op vrijdag kondigde Arweave aan dat het The Graph zou integreren. Dat is een gedecentraliseerd protocol voor het sorteren van informatie over blockchains en waarmee mensen Web 3.0 API’s kunnen opvragen.

Solana is de afgelopen dag met 8% gestegen en de afgelopen week met 27%. De snelle, goedkope blockchain is in de zomer in waarde gestegen omdat de smart contractfunctionaliteit handelaren in staat stelt om dezelfde dingen op Ethereum dApps te doen tegen een fractie van de kosten. Op vrijdag bereikten Solana NFT’s een marktkapitalisatie van $1 miljard.


Bredere cryptomarkt

Bitcoin en Ethereum bleven stabiel en sloten een week van enorme groei af. Bitcoin is de afgelopen dag met 0,4% gestegen tot $47.919 en 11,35% in de week na een enorme stijging op vrijdag. Ethereum volgde Bitcoin in zijn opkomst en is in één dag met 3,46% gestegen tot $3.402 en met 14,91% de afgelopen week.

Ondertussen is ook China’s verschuiving naar gedecentraliseerde financiële protocollen aan de gang. De regering had eerder deze maand (nog een) algemene bank uitgegeven; een markt die niet langer vastzit aan de Evergrande-schuldencrisis van $300 miljard. Ook is het een nieuw financieel kwartaal met nieuwe toewijzingen aan cryptocurrencies en een Amerikaanse aandelenmarkt die herstelt van de inzinking in september.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten