Nieuws, Trending

Alternatief op Bitcoin ETF is nu gericht op Amerikaanse investeerders

Een op Bitcoin gebaseerde exchange traded note (ETN) die genoteerd staat aan de Nasdaq Stockholm beurs is nu gericht op Amerikaanse beleggers.

Bitcoin ETN = Alternatief voor Bitcoin ETF

Veel Amerikaanse investeerders hopen al tijden op een Bitcoin exchange traded fund (ETF). Echter is dit nog steeds niet goedgekeurd door de toezichthouders van de SEC. Nu de ETF’s nog niet goedgekeurd zijn wordt een alternatief steeds populairder. Dit alternatief is de exchange traded note (ETN). De ETN wordt al sinds 2015 verhandeld op de Zweedse beurs, maar wordt nu ook genoteerd in dollars. Het product, dat de Bitcoin Tracker One wordt genoemd, is nog steeds genoteerd in Zweden. Echter beschouwen velen de stap richting het noteren in dollars als een weg voor Amerikaanse investeerders om te investeren in cryptocurrencies. “Iedereen die belegt in dollars kan nu deze producten kopen. Voorheen waren deze ETN’s slechts beschikbaar in euro’s of Zweedse kronen. Gezien het afkeuren van de ETF’s is dit een grote overwinning voor Bitcoin.” zegt de CEO van CoinShares Holdings.

Hoe werkt het kopen van een Bitcoin ETN?

Het kopen van een ETN van Bitcoin Tracker One werkt nu als volgt: De beleggers uit Amerika kopen zogenaamde F-aandelen, wat betekent dat de ETN transacties uitgevoerd worden in Amerikaanse dollars, maar alle handelingen plaats vinden op de Zweedse markt. In tegenstelling op een exchange traded fund (ETF) is een ETN gedekt door een zogenaamde ‘issuer’. De koper wordt dus niet rechtstreeks aan het gekochte goed gekoppeld. Uitleg: (Een issuer is een bank of betaalinstelling die elektronische betaalmiddelen uitgeeft aan haar klanten en hen daarmee in staat stelt om deel te nemen aan het elektronische betalingsverkeer.)

Bitcoin ETF blijft een belangrijk onderwerp

Zoals je de afgelopen weken misschien wel hebt gelezen, is er veel aandacht geweest voor de Bitcoin ETF’s. De SEC keurde de aanvraag van de Winklevoss tweeling af. Deze afkeuring zorgde voor een flinke dip van de cryptocurrency koersen. De komende maanden blijft de ETF een gespreksonderwerp. Dit komt doordat er nog steeds verschillende aanvragen liggen bij de SEC voor het goedkeuren van een Bitcoin ETF. Of de aanvragen goedgekeurd worden weet niemand. Volgens velen zou een Bitcoin ETF zorgen voor een massale acceptatie van cryptocurrencies.