BitFinexFilm
Exchange

Amazon MGM Studio ontwikkelt film over Bitcoin-overval van Bitfinex

Amazon MGM Studio is bezig met de ontwikkeling van een film die de sensationele Bitfinex Bitcoin-overval van 4 miljard dollar zal belichten. Deze high-profile misdaad zal worden uitgebeeld door de levens en daden van de veroordeelde cryptodieven Heather “Razzlekhan” Morgan en Ilya Lichtenstein.

Plot zal zich richten op het brein achter de grootschalige hack

Volgens recente informatie zal de film, waarvan de titel nog niet is onthuld, worden geregisseerd door Hannah Marks. Lili Reinhart is betrokken als coproducent. Het verhaal van de film is geïnspireerd door een artikel uit de New York Times van 2022, en de gerenommeerde krant is ook betrokken bij de productie via de partner Anonymous Content.

De plot van de film zal zich concentreren op Morgan en Lichtenstein, het brein achter de hack van de Bitfinex-cryptocurrency-exchange in 2016. Dit duo werd in 2022 gearresteerd, en het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft hen beschuldigd van samenzwering in verband met een diefstal en het witwassen van geld ter waarde van 4 miljard dollar. Heather Morgan, alias ‘Razzlekhan’, was voor haar arrestatie actief als rapper en expert in cyberbeveiliging. Lichtenstein bekende in de rechtbank dat hij 120.900 Bitcoin had gestolen. Ondanks dat zij hebben toegezegd de illegaal verkregen winsten terug te geven, kunnen zij bij veroordeling een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar verwachten.

Tot dusver heeft Amazon nog geen extra details vrijgegeven over de productieplanning of de releasedatum van de film.

Dit nieuws is van bijzonder belang omdat Ilya Lichtenstein vorig jaar augustus bekende de oorspronkelijke hacker te zijn achter de cyberaanval op de cryptocurrency-exchange Bitfinex in 2016. Deze bekentenis deed hij tijdens een zitting bij een federale rechtbank in Washington D.C., waar hij schuld bekende aan beschuldigingen van het witwassen van de gestolen Bitcoin. Zijn echtgenote, Morgan, heeft ook schuld bekend aan beschuldigingen van samenzwering voor het witwassen van geld en samenzwering om de regering van de Verenigde Staten te bedriegen.

Exchange nieuws

Ryan Salame van FTX draagt miljoenenwoning over in schikking strafzaak
Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?