Blockchain,

Amazon Web Services opent blockchain-service voor groter publiek

De online clouddienst van Amazon, Amazon Web Services (ofwel AWS), heeft zijn Managed Blockchain-service gelanceerd voor meer zakelijke klanten.


Amazon Managed Blockchain

De Amazon Managed Blockchain service stelt gebruikers in staat om blockchain-netwerken eenvoudig en economisch aan te maken en te beheren. Aan de hand van open-source frameworks zoals Hyperledger Fabric kunnen gebruikers eenvoudig een blockchain-netwerk aanmaken en beheren.

Nu de service officieel is gelanceerd kunnen meer bedrijven gebruik maken van de service van Amazon. Hiervoor stond de service op een zogenoemde preview-stand, waardoor geïnteresseerde bedrijven eerst moesten worden goedgekeurd door een aparte afdeling binnen Amazon. Hierdoor kon het systeem worden getest voordat het openbaar werd gezet voor een groot publiek.


Aanmaken van de blockchain(s)

Bedrijven kunnen vanaf nu in slechts een paar minuten al een blockchain aanmaken. Het proces is hierbij eenvoudiger gemaakt. De eigenaar van de blockchain kan vanaf nu certificaten beheren, nieuwe mensen uitnodigen en de blockchain opschalen waardoor transacties sneller kunnen worden verwerkt.


Hyperledger Fabric & Ethereum

Met de Amazon Managed Blockchain-service kan eenvoudig een Hyperledger Fabric-netwerk worden opgezet. Toch wordt er benadrukt dat dit niet de enige mogelijke netwerkoptie blijft. In de (nabije) toekomst verwacht Amazon hier Ethereum (ETH) aan toe te voegen. Hierdoor wordt de service voor een nog groter publiek aantrekkelijker gemaakt. Alhoewel de release datum hier niet van bekend is gemaakt, wordt verwacht dat dit niet al te lang op zich laat wachten.