AMD
Blockchain

AMD versnelt blockchain-interoperabiliteit met Wormhole-samenwerking

In een baanbrekende ontwikkeling voor de blockchain-industrie heeft halfgeleiderontwikkelaar Advanced Micro Devices (AMD) aangekondigd dat het zijn krachten bundelt met het interoperabiliteitsplatform Wormhole. Deze samenwerking is gericht op het bevorderen van blockchain-interoperabiliteit door ondernemingskwaliteit hardwareversnellers naar de Web3-ruimte te brengen.

Integreren van hardwareversnellers in Wormhole-ecosysteem

Op 21 februari onthulden beide partijen hun plannen om AMD’s FPGA-hardwareversnellers te integreren in het Wormhole-ecosysteem, bekend om zijn vermogen om multichain-applicaties en -bruggen op grote schaal te ondersteunen. Dit partnerschap stelt AMD in staat om zijn diepgaande kennis op het gebied van hardwareversnelling en technische ondersteuning in te zetten om de snelheid en schaalbaarheid van multichain-applicaties die via Wormhole worden ontwikkeld, te verbeteren.

Verder hebben ingenieurs van zowel AMD als Wormhole plannen aangekondigd om binnenkort mainnet-implementaties van verschillende zero-knowledge light-clients vrij te geven. Deze technologie maakt het veilig overdragen van berichten tussen verschillende blockchains mogelijk, waaronder Ethereum, Near, Solana, Aptos, Sui en Cosmos, en speelt een cruciale rol in het bevorderen van de betrouwbaarheid en efficiëntie binnen het blockchain-ecosysteem.

Groeiende relevantie van zero-knowledge cryptografie

De samenwerking tussen AMD en Wormhole benadrukt de groeiende relevantie van zero-knowledge cryptografie, gecombineerd met geavanceerde rekenkracht, om veiligere blockchain-transacties te ondersteunen en de afhankelijkheid van externe entiteiten voor het creëren van vertrouwen en veiligheid te verminderen. De adoptie van zero-knowledge proofs (ZKP’s) wordt gezien als een stap voorwaarts in het verminderen van de afhankelijkheid van gecentraliseerde knooppuntoperatoren.

Hamid Salehi, directeur productmanagement voor de Adaptive and Embedded Computing Group bij AMD, uitte zijn enthousiasme over de samenwerking, benadrukkend dat AMD ernaar streeft om gedecentraliseerd computergebruik binnen de blockchain-industrie te versnellen. Rehul Maganti, een medewerker van het Wormhole-ecosysteem, voegde toe dat het partnerschap met AMD het ecosysteem dichter bij het realiseren van betrouwbare, multichain-berichten met lage latentie brengt, wat de gebruikerservaring aanzienlijk zal verbeteren qua snelheid en veiligheid.

De samenwerking tussen AMD en Wormhole komt op een moment dat de combinatie van AI en blockchain-technologieën wordt gezien als een potentieel machtige alliantie binnen de industrie, met beide technologieën die elkaar aanvullen in diverse toepassingen. AMD, vooral bekend om zijn ontwikkeling van halfgeleiderchips voor AI-toepassingen, positioneert zich als een directe concurrent van marktleiders zoals Microsoft en Intel, en speelt nu een belangrijke rol in de evolutie van de Web3-industrie.

Blockchain nieuws

Kennedy Jr wil complete financiële huishouding Amerika op de blockchain plaatsen
Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Quentin Tarantino wilde Metaverse maken voor nieuwe film
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden