Nieuws

Amerika is het gunstigste land voor cryptocurrency projecten (ICO’s)

Amerika is uitgeroepen tot meest gunstige land voor ICO’s. Naast Amerika complementeerde Zwitserland en Singapore het podium als gunstige landen voor Initial Coin Offerings. 

Amerika, Zwitserland en Singapore zijn belangrijk voor cryptomarkt

Crypto analisten van de Crypto Finance Conferentie hebben een onderzoek gestart naar de top 100 ICO’s. Dit onderzoek is uitgevoerd op basis van openbare gegevens van alle top 100 Initial Coin Offerings. Deze gegevens geven inzicht over het aantal ingezamelde geld en het aantal opgestarte projecten. In dit opgestelde rapport is te lezen dat Amerika het meest gunsitge land is voor ICO’s. In totaal zijn er 30 bedrijven geweest die vanuit Amerika hun project hebben gelanceerd. Na Amerika komt Zwitserland. Dit relatief kleine land staat bekend als blockchain land. Vanuit Zwitserland zijn dan ook 15 bedrijven gestart met hun ICO project. Op de derde plek komt Singapore. Vanuit Singapore zijn er 11 projecten gestart. ICO

Ook Rusland, Engeland en Estland financieren veel crypto projecten

Ook  Rusland, Engeland en Estland krijgen een ereplaats in het rapport. Hierin wordt beschreven dat deze landen veelbelovend zijn voor de financiering van nieuwe cryptocurrency projecten. In de onderstaande afbeelding is te zien hoeveel procent van de crypto projecten in welk land opgestart worden. Daarnaast is te onder het kopje ‘TotalRaise’ te zien hoeveel geld er op is gehaald voor de nieuwe projecten. In deze lijst is duidelijk te zien dat Amerika, Engeland, Rusland, Zwitserland en Singapore zeer belangrijke landen zijn voor de cryptowereld. Als belangrijkste land voor ICO’s is het opvallend dat er zo veel controversie rondom cryptocurrencies hangt. Amerika blijft vechten tegen de fraude en illiegale activiteiten die plaatsvind in de cryptocurrency markt. Als dit verholpen wordt is de kans groot dat Amerika nog belangrijker wordt dan dat het nu is.