Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Amerikaan wordt wakker met een biljoen na kopen van $20 aan crypto

Williamson, student verpleegkunde, checkte op de ochtend van 16 juni wakker zijn crypto portfolio op Coinbase en kon het haast niet geloven. Hij was ineens biljonair.


Williamson kon het niet geloven

“Ik werd wakker, het is net 9 uur en ik kijk altijd op mijn telefoon om te zien hoe mijn crypto het doet. Als ik kijk heb zoiets van ‘Nee, ik slaap nog’. Ik kijk er nog een keer naar en… op dat moment viel ik letterlijk uit mijn bed’, vertelde Chris Williamson aan het Amerikaanse Fox 5-netwerk.

Williamson wilde dezelfde dag proberen te snappen wat er was gebeurd. Hij schreef op Twitter:

‘Ik wil dat iemand me uitlegt wat er in godsnaam aan de hand is en me dan een cheque uitschrijft. 

RocketBunny

Het bleek dat de $20 aan RocketBunny-cryptocurrency die Williamson had gekocht niet van de ene op de andere dag meer dan $1 biljoen was geworden. Het saldo dat op het Coinbase-account van Williamson werd weergegeven, was een ’technische fout’.

“Sorry — de pinguïnjacht moet misschien wachten — ons team is op de hoogte van de weergavefout die deze wishful thinking veroorzaakt voor sommige ERC20’s. Ze werken aan een oplossing, in de tussentijd zal de handel in het actief de huidige marktwaarde weerspiegelen’. Zo reageerde de Coinbase twee dagen later op de tweet van Williamson.


Wat is RocketBunny?

Voordat we dieper ingaan op de problemen van Williamson, is het belangrijk om te kijken naar de cryptocurrency die Williamson voor $20 heeft gekocht. RocketBunny is een nieuwkomer in de wereld van cryptocurrency en belooft een deflatoir token te zijn met een maximale voorraad van 777 biljard tokens.

Dit is hoe RocketBunny zijn eigen valuta beschrijft: “Elke transactie brengt een belasting van 4% met zich mee die in vier gelijke delen wordt verdeeld: 1% aan houders, 1% geburnd naar The Rabbit’s Hole, 1% vergrendelde liquiditeit en 1% als bonus voor liquiditeit aanbieders. Naarmate het volume toeneemt, neemt de vernietigde hoeveelheid logaritmisch toe, wat uiteindelijk leidt tot een exponentiële afname van het aanbod.”

RocketBunny noteerde voor het laatst een prijs van $0,000000000036. De waarde van de cryptocurrency is de afgelopen 22 dagen met 76 procent gedaald. Williamson zal er dus geen miljardair van worden.

De ervaring van Williamson is trouwens nog steeds niet geëindigd. Ondanks talloze vragen aan zowel Coinbase als RocketBunny, is het probleem van een saldo van $1 biljoen op zijn handelsaccount ophet moment van schrijven nog niet opgelost.

Williamson heeft maandag op Twitter geüpdatet dat de waarde van zijn account nog steeds aan het stijgen was. Hij kon het echter niet uit laten betalen omdat het door Coinbase was bevroren. “Support reageerde op 18 juni aan de gebruiker. Ik wilde ook verduidelijken dat het account van de gebruiker nooit was vergrendeld. Hij heeft dus nooit de toegang tot het account verloren”, citeerde een vertegenwoordiger van Coinbase door Dailymail.

De aandacht die is getrokken naar het verhaal van Williamson heeft de munt van RocketBunny een boost gegeven. De cryptocurrency steeg woensdag namelijk met meer dan 9 procent.


Crypto-community staat achter Williamson

Het verhaal van Williamson heeft de cryptocurrency-community aangezet om Coinbase aan te sporen om zijn fout recht te zetten. Anderen spoorden Coinbase aan om ervoor te zorgen dat hij een compensatie krijgt voor zijn emotionele en financiële problemen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten