Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Amerikaans Congres zal infrastructuurwet van $550 miljard goedkeuren

Een brug die instort in in een buitenwijk van Minnesota, slechte leidingen die drinkwater onveilig maken in het stedelijke Michigan en het internet dat uit valt op het platteland van Kansas. $550 miljard wordt vrijgesteld om dergelijke problemen op te lossen.


Infrastructuur problemen

Maar de prijs die moet worden betaald is hoog voor degenen in de crypto wereld. Sommigen zeggen dat het de industrie zoals wij die kennen kan “doden”. Het wetsvoorstel bevat een voorziening om de definitie van een makelaar voor belastingdoeleinden uit te breiden tot iedere persoon die verantwoordelijk is voor en regelmatig diensten levert en diensten uitvoert die de overdracht van digitale assets uitvoeren.

In de praktijk betekent dit dat crypto miners, validators op proof-of-stake-netwerken en mogelijk zelfs degenen die actief zijn in gedecentraliseerde financiële markten zullen moeten voldoen aan de IRS-rapportagevereisten. Daarbij moeten zij 1099-formulieren indienen. Deze formulieren bevatten klantgegevens zoals naam, adres en fiscaal identificatienummer.

De reden voor de voorziening is om ervoor te zorgen dat mensen belasting betalen over hun crypto-inkomsten. Wetgevers denken dat dit kan leiden tot een extra $28 miljard aan betalingen.

Dit klinkt misschien als de terugkeer van de voorgestelde crypto wallet voorschriften van het Trump-tijdperk, Deze zouden banken en geldservicebedrijven verplichten om rapporten in te dienen, gegevens bij te houden en de identiteit te verifiëren van klanten voor cryptotransacties naar privé wallets. Maar misschien is het nog erger.


Crypto industrie vernietigen

Jake Chervinsky, algemeen adviseur bij DeFi leenprotocol Compound, Tweette het volgende:

“Het is letterlijk onmogelijk voor niet-bewarende actoren zoals miners om de informatie te krijgen die ze nodig hebben om Form 1099s te doen. In de praktijk zou dit een verbod op mining in de VS kunnen betekenen.”

Marta Belcher, een advocaat voor crypto valuta en burgerlijke vrijheden, vertelde het volgende:

“Het wetsvoorstel zou het onmogelijk maken om crypto valuta transacties rechtstreeks met anderen uit te voeren, via open-sourcecode (bijvoorbeeld smart contracten en gedecentraliseerde exchanges).”

Chervinsky voegde hier het volgende aan toe:

“Het tart alle logica om een regeling aan te nemen waarvan naleving letterlijk onmogelijk is. Tenzij het doel is om de industrie te vernietigen.”

Bronnen met kennis van de wetsonderhandelingen vertellen dat Chervinsky’s lezing van de situatie correct is. Het is echter niet zeker dat deze voorziening de definitieve rekening zal halen. Belcher zei gaf aan:

“Hoewel de inhoud van het wetsvoorstel snel evolueert, is de definitie breed genoeg om mogelijk ook miners en anderen in de crypto wereld te bereiken”.


Ondoorzichtig proces

Wat voor sommigen frustrerend is, is hoe ondoorzichtig het proces is. Evan Greer, directeur van de digitale rechtengroep Fight for the Future, vertelde:

“Het lijkt een stiekeme achterdeurmethode om de onlangs vertraagde FATF richtlijnen uit te voeren zonder een democratisch proces.”

Ze verwees naar de richtlijnen van de Financial Action Task Force voor aanbieders van virtuele asset diensten. Deze zou vereisen dat zelfs niet-bewarende entiteiten gegevens verzamelen over het crypto gebruik van anderen. Vervolgens rapporteren ze dit aan de federale overheid. Ze voegde eraan toe:

“Beleidsveranderingen die van invloed zijn op burgerlijke vrijheden, privacy en de toekomst van internet, moeten openlijk worden besproken. Ze moeten niet op het laatste moment worden gekoppeld aan verplichte infrastructuurwetgeving.”

De stemming op de infrastructuurwet was vandaag 66-28. Senatoren blijven de voorgestelde wetgeving herzien, die volgende week voor een definitieve stemming kan worden voorgelegd voordat het Congres op 9 augustus met reces gaat.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten