Bitcoin amerika, BTC VS
Bitcoin

Amerikaanse banenmarkt verzwakt, wat betekent dat voor Bitcoin?

De Amerikaanse dollar staat onder druk vanwege zwakke data van de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten. In oktober groeide de Amerikaanse economie met 150.000 banen, terwijl een stijging van 180.000 stuks werd verwacht. Vanuit de Household Survey kwam het nieuws dat 348.000 mensen hun baan verloren in oktober, waardoor de werkloosheid is gestegen van 3,8 naar 3,9 procent.

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de Bitcoin koers?

Slechte data is goede data

We zitten op dit moment in een fase dat slechte data voor de economie goed nieuws is voor de Bitcoin koers. In reactie op deze data schoot de Bitcoin koers op vrijdag namelijk een kwart procent omhoog.

Waarom?

Dat komt omdat een zwakkere banenmarkt betekent dat de Amerikaanse centrale bank eerder de rente moet verlagen om te voorkomen dat de economie in de problemen komt.

Lagere rentes zijn positief voor Bitcoin, omdat dat betekent dat er meer geld in de economie komt. Hoe lager de rente, hoe meer mensen kunnen lenen, hoe meer dollars er in omloop komen en hoe aantrekkelijker de schaarste van Bitcoin.

Renteverlagingen op komst?

Voor nu is de verwachting echter dat het nog relatief lang duurt voordat we de eerste renteverlagingen krijgen.

Zoals je kunt zien is de verwachting dat we pas in juni 2024 de eerste renteverlaging krijgen, maar dat is de futuresmarkt en die maken ook weleens fouten.

Als de economie zo blijft vertragen als we nu zien, is de kans aanwezig dat we veel eerder renteverlagingen op ons dak krijgen. De financiële wereld blijft een onvoorspelbaar beestje.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers