Bitcoin crash
Bitcoin

Amerikaanse centrale bank duwt Bitcoin koers omlaag

Bitcoin begon de maand juli zo sterk, maar daar lijkt op dit moment niets meer van over. Inmiddels handelt de koers weer onder de 61.000 dollar en dat lijkt het gevolg van enkele uitspraken van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank.

Meer overtuiging nodig voor renteverlagingen

Het is al een tijdje wachten op de eerste renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank. Als we Powell mogen geloven, dan kan het nog wel even duren voordat we die krijgen.

“We willen er zeker van zijn dat de inflatieniveaus die we zien een daadwerkelijke lezing zijn van de onderliggende inflatie”, aldus Powell tijdens een evenement over monetair beleid in Portugal.

Als gevolg daarvan werd de markt iets pessimistischer over het rentebeleid van de Federal Reserve voor de komende maanden. Ondanks dat ziet de markt nog altijd een kans van 65% op een eerste renteverlaging in september.

“Het is duidelijk dat de Fed hun ‘vergadering per vergadering’ benadering blijft voortzetten”, aldus The Kobeissi Letter. Dat betekent in feite dat de Federal Reserve per vergadering aankijkt wat de beste beslissing is.

Ze zijn wat dat betreft dus heel erg afhankelijk van de data.

Frustratie over Bitcoin neemt toe

Ondertussen begint de frustratie onder investeerders toe te nemen over het stroperige verloop van de Bitcoin koers.

Het lijkt Bitcoin maar niet te lukken om uit de range van de afgelopen maanden te breken. Richting de all-time high van 14 maart leek het alsof de Bitcoin koers alleen maar kon stijgen, maar daar kwam de afgelopen maanden hardhandig een einde aan.

We zijn inmiddels een stevige drie maanden verder en de Bitcoin koers zit nog altijd in een mindere periode. Als we echter de vergelijking trekken met 2020-2021, dan gaat het nog niet eens zo heel slecht met Bitcoin.

De huidige koers van iets meer dan 60.000 dollar zou in 2020 betekenen – als je uitgaat van dezelfde afstand tot de all-time high – dat Bitcoin na de halving op 17.400 dollar zou handelen. Wat dat betreft loopt Bitcoin, hoe gek het ook klinkt, nog altijd voor op die cyclus.

Zodoende is het veel te kort door de bocht om te concluderen dat het feest alweer voorbij is.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren