Amerika, wall street
Bitcoin

Amerikaanse handelsfirma investeert $1 miljard in Spot Bitcoin ETFs

Susquehanna International Group, een kwantitatieve Amerikaanse handelsfirma, kocht in het eerste kwartaal van 2024 voor meer dan 1 miljard dollar aan Spot Bitcoin ETFs. De handelsfirma bekende aan de toezichthouder dat het 17.271.326 aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) bezit, die een marktwaarde van 1,09 miljard dollar dragen.

Daarnaast bezit het ook nog 1.349.414 aandelen van de Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) ter waarde van 83,74 miljoen dollar.

Gigantische investering in Bitcoin

Met het kopen van deze aandelen investeerder Susquehanna gigantisch in Bitcoin in het eerste kwartaal van 2024. Ook stopte het extra geld in de ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), die investeerders blootstelling geeft aan Bitcoin futures-contracten.

Van BITO zou het op dit moment 7.907.827 aandelen bezitten, die een waarde van 255,42 miljoen dollar dragen. In februari had het nog 5.021.149 aandelen van BITO op de balans staan.

Verder heeft het indirecte exposure op Bitcoin via aandelen in MicroStrategy (MSTR), dat natuurlijk 214.400 Bitcoin wist te verzamelen. Daarover moet gezegd worden dat Susquahanna zijn aandeel in MicroStrategy met 15 procent verlaagde van februari tot eind maart.

De grootste investeringen van het bedrijf zit echter in NVIDIA en de Amerikaanse S&P 500 aandelenindex.

Steeds meer grote handelsfirma’s stappen in

Wat opvalt is dat steeds meer grote handelsfirma’s instappen in de Spot Bitcoin ETFs. Zo wist Fidelity in april nog twee grote partijen te overtuigen om 20 miljoen dollar per stuk te investeren in het fonds.

Het ging om Legacy Wealth Management en United Capital Management of Kansas. Met die investeringen van 20 miljoen dollar behoren deze partijen meteen tot de grootste aandeelhouders van Fidelity.

Dit soort partijen zijn vooral populair bij baby-boomers, die een groot deel van het Amerikaanse vermogen in handen hebben. Legacy Wealth Management beheert 359 miljoen dollar, terwijl het voor United Capital Management of Kansas om meer dan 436 miljoen dollar aan assets gaat.

Dat zijn dus geen kleine jongens die ervoor kiezen om Bitcoin te kopen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers doorbreekt na 38 dagen opnieuw de grens van $71.000
Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten