Amerikaanse hash-rate oorlog met Iran kan Bitcoin-prijs enorm laten stijgen volgens Max Keiser

De prijs van Bitcoin (BTC) zou volgens Max Keiser kunnen stijgen naar een nieuw hoogtepunt van $500.000. Dit komt door de hash rate oorlog tussen de Verenigde Staten (VS), Iran en Venezuela. Dit werd bekendgemaakt in de laatste aflevering van zijn serie op YouTube.


Een Bitcoin prijs van $400.000

Momenteel beheert Iran circa 3% van de wereldwijde hash-rate van het Bitcoin netwerk. Ook Venezuela is in de afgelopen tijd enorm gestegen in termen van hash-rate, waardoor het nu ook op ongeveer 3% ligt. Dit percentage stijgt momenteel echter nog, waardoor het mogelijk tot 5% zal gaan stijgen. Volgens Keiser is het dan ook slechts een kwestie van tijd voordat de Verenigde Staten hier mee gaat bemoeien.

Volgens Keiser zal Amerika op een gegeven moment de Bitcoin hash-rate-markt betreden waarnaar het zal proberen om een zo groot mogelijk deel te beheren. Keiser verwacht dat Amerika rond de 20% zal proberen te behalen. Wanneer dit echter gebeurt, zal de beveiliging op het netwerk zodanig worden verhoogd dat een prijsverhoging volgens Keiser niet op zich laat wachten. Hij voorspelt dan ook dat 1 Bitcoin per stuk tegen die tijd ergens tussen de $400.000 en de $500.000 zal gaan worden.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


De Mona Lisa van de 21e eeuw

Bij de vraag waardoor de prijs zo enorm zal kunnen stijgen herhaalde Keiser eerder gegeven argumenten. Zo vertegenwoordigt Bitcoin volgens Keiser de hervorming van de vrije meningsuiting, door regeringen minder kracht te geven bij bijvoorbeeld de uitgifte van munten.

Hiernaast gaf hij aan dat de Bitcoin de Mona Lisa is van de 21e eeuw: “het is zelfbewust, observeert ons door de kwantummechanisme aspecten van de gebruikte technologie en het kanaliseert de ogen van God”, aldus Max Keiser.

Afgelopen week deed Max Keiser nog een oproep aan demonstranten om hun protest te stoppen en in plaats daarvan simpelweg Bitcoin te kopen. Hierin vatte hij het volgende samen:

“De waarheid is dat als je individuele soevereiniteit wilt, als je echt gerechtigheid wilt, als je geen censuurbare, een onverconficeerbare en onverwoestbare rijkdom wilt, er is maar één manier om te gaan. Deze manier is Bitcoin.”