Exchange Nieuws

Amerikaanse IRS krijgt toegang tot gegevens van klanten Kraken

De Amerikaanse rechter heeft de IRS officieel toestemming gegeven om de gegevens van de klanten van Kraken in te zien. De IRS, ofwel de Internal Revenue Service, is de federale belastingdienst van de Verenigde Staten (VS).


Gegevens van 2016 tot en met 2020

De informatie die de IRS graag wil inzien zou gaan over de periode van 2016 tot 2020, van accounts die grote transacties uitgevoerd hebben. Het zou hierbij gaan over een totaalbedrag van ten minste $20.000 per jaar, gedurende deze periode.

De IRS heeft sterke vermoedens dat er een aantal gebruikers op Kraken zitten die doelbewust belastingen ontweken hebben. Dit mag niet en moet daarom onderzocht worden. Nu de dagvaarding hiervoor officieel goedgekeurd is, kan het proces gestart worden. Ook zal gekeken worden of het cryptocurrency bedrijf voldoen aan de verplichtingen omtrent klantidentificatie.


Aanpakken belastingontwijkers

Het is benoemingswaardig dat Kraken zelf niks verkeerd gedaan heeft en hiermee niet onder vuur staat. Sterker nog, de cryptocurrency exchange bereidt zich momenteel voor op een mogelijke beursgang in 2022. De IRS wil echter de belastingontwijkers harder gaan aanpakken. Hiervoor moeten inspanningen geleverd worden om diegenen die de rapportage ervan proberen te vermijden te identificeren en te beboeten. Het is hierdoor nodig om klantgegevens van in dit geval Kraken in te zien.

Kraken is niet de eerste cryptocurrency exchange in de Verenigde Staten die door de IRS benaderd is voor dergelijke gegevens. In 2016 keurde een rechtbank in de VS al goed dat de IRS gegevens mocht inzien bij de Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase. Alhoewel dit verzoek eerst door de exchange aangevochten werd, moesten zij uiteindelijk de betreffende gegevens overdragen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten