Amerika, USA, vS
Bitcoin, Hack

Amerikaanse overheid loopt $116 miljoen mis door verkoop Bitcoin

Het streven van de Amerikaanse overheid om duizenden Bitcoins op de open markt te verkopen, heeft aanzienlijke financiële gevolgen voor ze gehad.

In maart van dit jaar heeft de Amerikaanse overheid een opmerkelijke stap gezet door 9.861 BTC te verkopen, destijds gewaardeerd op ongeveer $216 miljoen. Maar wat deze situatie des te fascinerender maakt, is het feit dat als we naar het heden kijken, slechts zeven maanden later, diezelfde BTC een waarde heeft van $332 miljoen, wat neerkomt op een aanzienlijk verschil van $116 miljoen.

Bitcoin verkopen en inbeslagnames

In de Verenigde Staten worden voornamelijk Bitcoins in beslag genomen in het kader van strafrechtelijke procedures. Tegen het einde van dit jaar heeft de overheid aangekondigd dat ze van plan zijn de resterende 41.490 BTC te verkopen die afkomstig zijn van James Zhong. Zhong bekende schuld aan telegrafische overschrijvingsfraude na beschuldigd te zijn van het manipuleren van transacties op de darknet-marktplaats Silk Road.

Overigens is de bovenstaande YouTube-video een fascinerende documentaire over diezelfde James Zhong en zijn diefstal.

Bitcoin bezit van de VS

Ondanks de verkopen dit jaar bezit de Verenigde Staten nog steeds meer dan 5,5 miljard dollar aan Bitcoin, zoals onlangs aangetoond door onderzoekers van 21.co in hun on-chain analyse. Deze enorme hoeveelheid BTC vertegenwoordigt bijna 1% van de totale circulerende voorraad van Bitcoin.

Het bedrijf, dat met precisie de crypto wallets volgt die gekoppeld zijn aan de Amerikaanse overheid, benadrukt dat het gerapporteerde cijfer eigenlijk een “conservatieve schatting” betreft van het totale bezit van de overheid. Deze inschatting is gebaseerd op informatie die openbaar beschikbaar is, maar er kan meer verborgen bezit zijn dat buiten het bereik van deze analyse valt.

Het grootste cryptomunt op basis van marktkapitalisatie is gestegen van $16.615 op 1 januari tot $34.500 op het moment van deze publicatie, wat neerkomt op een indrukwekkende stijging van 105%.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers