Binance Logo
Binance, Exchange

Amerikaanse rechtbank keurt overeenkomst tussen SEC en Binance.US goed

Amerikaanse rechter Amy Berman Jackson heeft op 17 juni groen licht gegeven aan een overeenkomst tussen Binance.US, Binance en de Securities and Exchange Commission (SEC). Dit besluit verwijst een eerder tijdelijk straatverbod (TRO) naar de prullenbak, dat bedoeld was om alle activa van Binance.US te bevriezen.

Rechter Jackson gaf op 14 juni aan dat zij liever zag dat de partijen onderling een akkoord bereikten, in plaats van dat ze een uitspraak zou doen. Naar verluidt bereikten de partijen op 16 juni een akkoord.

Binance.US reageert

“We zijn verheugd te kunnen melden dat de rechtbank de SEC’s aanvraag voor een TRO en bevriezing van activa op ons platform, dat duidelijk ongefundeerd was door zowel de feiten als de wet, heeft verworpen,” zei Binance.US op Twitter.

Voorwaarden van de overeenkomst

Volgens de goedgekeurde overeenkomst hebben alleen werknemers van Binance.US toegang tot klantgelden tot het proces is opgelost. Klanten in de VS behouden gedurende deze periode de mogelijkheid om geld op te nemen.

De deal tussen de crypto-beurzen en de Amerikaanse toezichthouder verbiedt ook elke toegang door Binance-functionarissen wereldwijd tot privésleutels van wallets, hardware wallets of root-toegang tot Binance.US’s Amazon Web Services-tools.

Ontkenning van wanbeheer door Binance.US

“Er is nooit enig bewijs door de SEC aangeleverd met betrekking tot misbruik van klanttegoeden. Integendeel, SEC-advocaten gaven eerder deze week in de rechtbank toe, toen de rechter ernaar vroeg, dat ze geen bewijs hadden dat suggereerde dat zoiets was gebeurd,” schreef Binance.US over beschuldigingen van wanbeheer van fondsen.

Opmerkelijke bepalingen in de overeenkomst

In een Twitter-commentaar over de zaak merkte John Reed Stark, voormalig hoofd van het Office of Internet Enforcement van de SEC, op dat de overeenkomst een “bijzonder interessante bepaling” bevat over de repatriëring van bepaalde activa naar de VS.

“Gedaagden zullen repatriëren naar de Verenigde Staten, overdragen aan BAM Trading en bevestigen dat BAM Trading in de Verenigde Staten het bezit, de bewaring en de controle behoudt over alle fiatvaluta en crypto-activa die door klanten worden gedeponeerd, aangehouden, verhandeld of opgebouwd […]”, luidt de overeenkomst.

De bepaling houdt in dat Binance.US alle fiat en crypto activa, die door klanten worden gehouden, verhandeld of opgebouwd, moet repatriëren naar de Verenigde Staten. Deze activa moeten vervolgens worden overgedragen aan BAM Trading, die de controle en bewaring ervan in de VS behoudt. Dit geeft aan dat de Amerikaanse toezichthouder striktere controle en beveiliging eist over klantfondsen die door Binance.US worden beheerd.

Daarnaast vereist de deal ook dat Binance.US onmiddellijk een geverifieerde schriftelijke boekhouding moet voorleggen van rekeningen die verband houden met BAM-entiteiten en die meer dan $ 1.000 waard zijn. Dit vergroot de transparantie en maakt het voor de SEC gemakkelijker om eventuele financiële onregelmatigheden te identificeren.

Kortom, deze overeenkomst reflecteert een trend van verhoogd toezicht en regulering in de crypto-industrie, vooral voor grote spelers zoals Binance. Het toont aan dat regulatoren steeds meer controle willen hebben over cryptobedrijven om de veiligheid en belangen van investeerders te beschermen.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken