Bitcoin

Amerikaanse Sancties tegen China kan Bullish zijn voor Bitcoin

Ooit was Bitcoin bijna perfect negatief gecorreleerd met de Chinese yuan. Wanneer de yuan koers daalde, schoot de Bitcoin prijs omhoog. Dit werd veroorzaakt door de handelsoorlog tussen Amerika en China. Nu er misschien een nieuwe handelsoorlog plaats gaat vinden zou dit de BTC koers flink kunnen laten stijgen.


Amerikaanse sancties tegen China

Tijdens de vorige handelsoorlog tussen de twee wereldmachten was Bitcoin dus populair. Bloomberg meldde dat veel beleggers Bitcoin gebruikten als hedge tegen de devaluatie van de yuan. De vraag naar de crypto valuta was zo hoog dat mensen vrijwillig $300 boven de echte waarde voor een Bitcoin betaalden.

Correlatie Bitcoin & Yuan in 2019 – Bron: Bloomberg

Nu, een jaar later, kunnen we misschien een vergelijkbare marktgroei verwachten voor BTC. Dit aangezien de VS en China zich bezighouden met een nieuwe vorm van de ‘koude oorlog’.


Bitcoin is populair tijdens sancties

Crypto investeerders zagen direct hun kansen toen de nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Robert O’Brien, dreigde sancties op te leggen aan China. De sancties zouden komen vanwege de door hun voorgestelde nationale veiligheidswet in Hong Kong. O’Brien vertelde aan NBC:

“Het lijkt erop dat ze met deze nationale veiligheidswet Hong Kong in feite zullen overnemen. Als ze dat doen, zal staatssecretaris Pompeo waarschijnlijk niet kunnen bevestigen dat Hong Kong een hoge mate van autonomie behoudt. En als dat gebeurt, zullen er sancties worden opgelegd aan Hong Kong en China,”

Eigenlijk alle door sancties getroffen landen hebben de afgelopen vijf jaar een grotere vraag naar Bitcoin gezien. Zo stapte een groot deel van de bevolking van Venezuela over naar de crypto valuta omdat zij hoge inflatie verwachtte. In Iran begonnen de burgers Bitcoin te gebruiken om het verbod op internationaal bankieren te omzeilen. Bovendien wilden zij hun spaargeld beschermen tegen een dalende Rial.


Bitcoin middel tegen valuta oorlog

Als de Verenigde Staten doorgaan met hun plannen om China economische sancties op te leggen, kan dit ertoe leiden dat de yuan devalueert. Naeem Aslam, de belangrijkste marktanalist bij Avatrade, vertelde dat hij een zwakkere yuan ziet die andere valuta’s van opkomende markten met zich meeneemt. Naeem Aslam zei:

‘Er zou een valutaoorlog kunnen ontstaan waarbij elke centrale bank haar valuta wil devalueren. Met een nieuwe handelsoorlog tussen de VS en China zal de renminbi aanzienlijk verzwakken. De wisselkoers zal ongeveer 7 yuan per Amerikaanse dollar bedragen.”

Het verontrustende geopolitieke scenario kan ertoe leiden dat steeds meer particuliere beleggers de veiligheid van Bitcoin in gevaar brengen. Zelfs goud komt in gevaar, wat normaal gesproken een hedge is tegen de door valuta’s geleide inflaties. De Bitcon is al met meer dan 120 procent gestegen ten opzichte van de dieptepunten die het kende half maart.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Glassnode: ‘Grote financiële instellingen en slim geld bepalen de Bitcoin koers’
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?