Bitcoin

Amerikaanse senator koopt maar liefst $100.000 aan Bitcoin

Senator Cynthia Lummis, een Republikein uit Wyoming, heeft een omvangrijke Bitcoin (BTC)-aankoop onthuld. Ze heeft namelijk naar verluidt maar liefst $100.000 aan crypto aan haar bezitten toegevoegd.


“Indieningsfout” of niet?

Volgens het periodieke transactierapport dat donderdag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is ingediend, kocht Lummis op 16 augustus voor tussen $50.001 en $100.000. De aankoop werd uitgevoerd via makelaarsplatform River Financial.

Volgens de Stop Trading on Congressional Knowledge Act van 2012 (STOCK Act) zijn Amerikaanse senatoren en hoger personeel met een inkomen van meer dan $119.554 verplicht om bepaalde financiële transacties bekend te maken. Deze vereiste omvat “elke aankoop, verkoop of uitwisseling van aandelen, obligaties, futures en andere effecten als de transactie $1.000 overschrijdt.”

De aankoop van Lummis lijkt buiten de rapportagetermijn van 45 dagen lijkt te zijn bekendgemaakt. De woordvoerder van de senator vertelde echter aan CNBC dat de vertraging te wijten was aan “een indieningsfout”.

“Toen we ons dat realiseerden, werkten we samen met de ethische commissie om het op te lossen”, zei een woordvoerder van het kantoor van Lummis. “Het was een eerlijke fout en het probleem is zonder boete opgelost.” Het is volgens de CNBC niet de eerste keer dat Lummis zo’n fout maakt.

In april slaagde ze er niet in om Bitcoin op te nemen in haar jaarlijkse financiële openbaarmakingsformulier met de Senaat. Ze onthulde echter dat ze tussen $100.000 en $250.000 aan crypto bezat in een gewijzigde openbaarmaking.


De lange geschiedenis van Lummis met Bitcoin

Lummis is al vele jaren een fervent voorstander van de top cryptocurrency Bitcoin. Dit is nooit een geheim geweest. Tijdens het Wyoming Blockchain Stampede-evenement in september 2020 zei de Republikeinse senator dat ze haar eerste Bitcoin in 2013 kocht. Toentertijd werd de cryptocurrency verhandeld voor circa $330 per stuk.

Destijds zei ze het volgende: “Ik kocht mijn eerste Bitcoin in 2013 omdat ik geloof in de economische kracht van schaarste en het potentieel voor Bitcoin om enkele van de manipulaties in ons financiële systeem aan te pakken.” Lummis was eerder acht jaar staatspenningmeester van Wyoming voordat ze in november 2020 werd gekozen in de Amerikaanse senaat.

Vorige week maakte de Republikeinse senator echter enkele kritische opmerkingen over stablecoins. Dit zijn cryptocurrencies gekoppeld aan de prijs van een fiat-valuta. Terwijl ze op de Senaatsvloer sprak, zei ze dat “stablecoins alleen mogen worden uitgegeven door bewaarinstellingen of via geldmarktfondsen of soortgelijke instrumenten.” Hier voegde Lumis het volgende aan toe:

“Stablecoins moeten 100% worden gedekt door contanten en kasequivalenten, en dit moet regelmatig worden gecontroleerd.”

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?