inflatie
Bitcoin

Amerikaanse staatsschuld stijgt $121 miljard in januari

Verschillende Amerikaanse Senatoren maken zich zorgen over de toekomst van het land en met name de financiële vooruitzichten van toekomstige generaties. Volgens de Senatoren in kwestie explodeert de staatsschuld momenteel in een tempo dat alleen maar tot ellende kan leiden.

Vanaf het begin van het jaar is de staatsschuld al met 121 miljard dollar gestegen van 33.990 miljard dollar naar 34.111 miljard dollar.

De grootste bedreiging voor ons land

“De nationale schuld is de grootste bedreiging voor ons land en we gaan heel snel richting een crisispunt. We zijn verkozen om te leiden en dat betekent ook het maken van opofferingen en moeilijke beslissingen”, aldus de Senatoren.

Het is echter nog maar de vraag in hoeverre deze missie gaat slagen. Politiek gezien is het immers niet populair om te snijden in de begroting. Het is heel lastig om verkiezingen te winnen als jij de bevolking vertelt dat het nodig is om op hun primaire levensbehoeften te besparen.

In hun schrijfwerk roepen de Senatoren op tot het oprichten van een overheidsorgaan dat de taak heeft om de uitgaven van de Amerikaanse overheid te beoordelen. Het idee is om de begroting van de overheid beter in de gaten te houden. Zo kan je in theorie ook de politiek meer verantwoordelijk houden voor de gevolgen van hun daden.

Nu wijst iedereen naar de vorige generaties, maar iemand moet opstaan en het vuile werk doen. Het lastige aan een democratie is dat je weinig ruimte krijgt om impopulaire beslissingen te nemen.

Het failliet van Amerika?

Voor Bitcoin is het schuldenprobleem van Amerika niet zo verkeerd geweest. Doordat Amerika steeds meer geld moet lenen (lees: creëren) om de economie draaiende te houden, komen er steeds meer Amerikaanse dollars in omloop.

Dat zorgt ervoor dat de relatieve schaarste van de Amerikaanse dollar afneemt ten opzichte van Bitcoin.

Hoe meer mensen zien dat hun koopkracht in rook opgaat, hoe meer ze op zoek gaan naar alternatieven. In die zoektocht is de absolute schaarste van Bitcoin van 21 miljoen eenheden natuurlijk extreem aantrekkelijk.

Dat bleek de afgelopen 15 jaar ook wel. Vanaf de begindagen tot nu is de Bitcoin koers geëxplodeerd en dat kan je niet los zien van deze ontwikkeling. Inflatie is in toenemende mate een probleem in de Westerse wereld, wat niet vreemd is als je een economie bouwt op basis van schulden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017